FETÖ'de başa kim geçecek kavgası: İki isim öne çıkıyor

FETÖ'de başa kim geçecek kavgası:  İki isim öne çıkıyor

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen'in ölümünün ardından örgütteki güç mücadelesi hız kazandı.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgilere göre, FETÖ'nün yeni elebaşı olma konusunda Mustafa Özcan ile Abdullah Aymaz öne çıkıyor.

Özcan, FETÖ'nün ABD ayağını yöneten bir isim olarak Gülen'in Pensilvanya'daki çiftliğinde yer aldı ve örgütün mali kontrolünü Cevdet Türkyolu ile birlikte sağladı. Özcan’a yakın destekçiler arasında Türkyolu, "kasa" olarak bilinen İsmet Aksoy, Naci Tosun, Muhammed Çetin ve Ekrem Dumanlı yer alıyor. Bu isimlerin tamamı, FETÖ'nün yeni sözde İcra Heyeti'ne seçildi.

Öte yandan, Almanya ayağını yöneten Abdullah Aymaz da yeni elebaşı olmak isteyen güçlü bir isim olarak dikkat çekiyor. Aymaz, Avrupa bölgesinin en etkili figürlerinden biri. Onu destekleyenler arasında Mustafa Yeşil, Ali Ursavaş ve İsmail Cingöz bulunuyor. Ancak, bu destekçilerden yalnızca Talip Büyük, yeni sözde İcra Heyeti'nde yer aldı.

Örgüt içindeki bu güç mücadelesi, diğer isimlerin hangi tarafı destekleyeceği konusunda belirsizlik yaratırken, her iki taraf arasında da sürpriz gelişmeler yaşanması bekleniyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.