Fiat'ın o modeli hakkında flaş karar! Üretimi durduruldu

Fiat'ın o modeli hakkında flaş karar! Üretimi durduruldu

Fiat'ın arkasında bulunan ana şirket o modelin üretimini geçici olarak durdurdu.

Stellantis, Fiat, Chrysler ve Peugeot gibi büyük otomobil markalarının arkasındaki ana şirket olarak, elektrikli araçlara olan küresel ilgi ve Avrupa'daki pazar zorluklarından etkilendi. Bu kapsamda, Fiat'ın popüler elektrikli aracı Fiat 500e'nin üretiminin geçici olarak durdurulacağı açıklandı.

Elektrikli araçlara olan global talepteki azalma ve satışlardaki yavaşlama, otomobil üreticilerinin pazar zorlukları yaşamasına yol açtı. Fiat, bu sorunları özellikle Avrupa pazarındaki zorluklarla ilişkilendirerek Fiat 500e'nin üretimini 13 Eylül 2024 itibarıyla bir ay süreyle durdurma kararı aldı. Üretim durdurma süreci, markanın İtalya'nın Torino şehrindeki Mirafiori fabrikasında gerçekleştirilecek.

mobile.jpg

FİYAT POLİTİKASI NEDEN OLDU

Fiat 500e, tasarımı ve Fiat’ın marka kimliğini yansıtan özellikleriyle beğenilse de, üretiminin durdurulmasıyla ilgili farklı yorumlar bulunuyor. Kullanıcılar, 500e'nin üretimindeki düşüşün tek nedeninin global ilgi azalışı olmadığını, Fiat'ın fiyat politikasının da rol oynamış olabileceğini belirtiyor.

Avrupa pazarında 42 kWh bataryalı Fiat 500e, 35 bin Euro’dan satışa sunulurken, aynı segmentteki Kia EV3 modeli 58.3 kWh bataryasıyla 36 bin Euro’dan, Citroen e-C3 ise 23 bin 300 Euro’dan satışa sunuluyor. Bu fiyat farkları, Fiat 500e'nin alternatiflerine kıyasla daha yüksek bir maliyetle sunulmasını ortaya koyuyor.

fiat-500e.webp

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.