Fico'dan sevindirici haber geldi

Fico'dan sevindirici haber geldi

Slovakya'nın Başbakanı Robert Fico, 15 Mayıs'ta ülkesinde silahlı saldırıya maruz kaldıktan sonra sağlık durumunda iyileşme olduğu bildirildi.

Slovakya'nın Başbakanı Robert Fico, 15 Mayıs'ta ülkesinde silahlı saldırıya maruz kaldıktan sonra sağlık durumunda iyileşme olduğu bildirildi. Banska Bystrica şehrindeki Roosevelt Üniversite Hastanesi tarafından yapılan açıklamada, 59 yaşındaki Başbakanın durumunun stabil olduğu ve hafif bir iyileşme kaydedildiği belirtildi. Hastane yetkilileri, Fico'nun sağlık durumundaki ilerlemenin devam edeceğine inandıklarını açıkladılar.

Başbakan Fico, saldırıya uğradığı Handlova kasabasında tedavi görmekte olup, saldırganın polis tarafından gözaltına alındığı hatırlatıldı. 71 yaşındaki saldırgan, hükümet politikalarını beğenmediğini belirterek saldırıyı gerçekleştirdiğini ifade etmişti.

Robert Fico, geçmiş dönemlerde Slovakya Başbakanı olarak hizmet vermiş ve 25 Ekim 2023'te 3. kez bu göreve seçilmişti. Fico, Ukrayna'ya askeri yardımı askıya alarak ve Rusya ile diyaloğu yeniden başlatarak dikkatleri üzerine çekmişti ve "Rusya yanlısı bir siyaset izlemekle" eleştirilmişti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.