Filenin Sultanları'na doping şoku: Olimpiyatlardan men edildi

Filenin Sultanları'na doping şoku: Olimpiyatlardan men edildi

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları ikinci maçında Filenin Sultanları ile karşılaşacak Dominik Cumhuriyeti’nde kritik karşılaşma öncesi doping skandalı patlak verdi.

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda mücadele eden Filenin Sultanları, ilk maçında Hollanda ile karşı karşıya geldi. Kritik maçta 2-0 geriye düşmesine rağmen büyük bir geri dönüş sergileyen Sultanlar, rakibini 3-2 mağlup ederek olimpiyatlara galibiyetle başladı.

İkinci maçında Dominik Cumhuriyeti ile karşılaşacak olan milli takım, karşılaşmanın hazırlıklarını tamamladı. Ancak, perşembe günü oynanacak mücadele öncesi Dominik Cumhuriyeti takımında doping şoku yaşandı.

sadsad.jpg

Dominik Cumhuriyeti Kadın Milli Voleybol Takımı'nın Paris 2024 kadrosunda yer alan orta oyuncu Lisvel Eve, doping testinin pozitif çıkması nedeniyle olimpiyatlardan diskalifiye edildi. Kadrodan çıkarılan Lisvel Eve'nin yerine rezerv oyuncu Geraldine Gonzalez dahil edildi. Eve'in doping kullanımı nedeniyle büyük olasılıkla 4 yıl voleyboldan men cezası alması bekleniyor.

Konuya ilişkin açıklama yapan Eve, "Bu son derece üzücü bir durum. Kendimle ilgili büyük bir hayal kırıklığı yaşıyorum. Vücudumdaki sıvı tutmayı kontrol etmek için kullandığım (furosemid) ilaç, daha önce araştırmadığım için gözümden kaçtı ve son VNL'de doping testinde tespit edildi." dedi.

Eve'in doping kullandığı, olimpiyatların başlamasından bir gün önce tespit edilerek turnuvadan men edilmesine yol açtı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.