Fırın ve marketler denetlendi! Etiketsizlere ceza

Fırın ve marketler denetlendi! Etiketsizlere ceza

İstanbul Ticaret İl Müdürlüğü, vatandaşların güvenli ve uygun fiyatlı ekmeğe erişimini sağlamak amacıyla denetimlerini sürdürüyor.

36 ekip ile 26 ilçede eş zamanlı olarak gerçekleştirilen bu denetimler, hem fırınlarda hem de marketlerde hafta sonuna kadar devam edecek. Denetimler, 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Kanunu ve 6585 sayılı Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun kapsamında fahiş fiyat uygulamalarına yönelik olarak yapılıyor.

2 BİN 200 LİRA CEZA UYGULAMASI

Denetimlerde, fiyat etiketi olmayan her aykırılık için işletmelere 2 bin 200 TL idari yaptırım uygulanıyor. Ürünlerin üzerinde fiyat etiketi bulunmaması, yönetmeliğe uygun olmayan etiketlerin kullanılması veya son değiştirme tarihinin belirtilmemesi ceza sebebi olarak belirtiliyor.

3 BİN 500 FIRIN DENETİM ALTINDA

İstanbul genelinde yürütülen denetimlerde toplamda 3 bin 500 fırın ve 10 bine yakın yerel ve ulusal marketin fırın reyonlarına kontrol sağlanacak. Ürünlerde fiyat etiketi olup olmadığı ve mevcut etiketlerin yönetmeliğe uygunluğu denetlenirken, etiket bulunmayan her bir aykırılık için işletmelere 2 bin 200 TL idari yaptırım uygulanacak. Fahiş fiyat tespiti halinde ise işletmelere 100 bin TL ile 1 milyon TL arasında değişen para cezaları verilebilecek.

Bu denetimler, Ticaret Bakanlığı ve Valilik talimatları doğrultusunda titizlikle yürütülürken, vatandaşların mağdur olmaması ve haksız kazancın önlenmesi için denetimlerin devam edeceği vurgulandı.

Denetimler kapsamında ekmeğin gramajında sorun tespit edilmemesine rağmen, diğer ürünlerde fiyat listesi bulunmaması nedeniyle ceza alan fırın sahiplerinden Ali Bilen, “Bizlere ürünlerimize TL üzerinden fiyat belirtmemiz gerektiğini söylediler. Ekmeğimizin gramajı ise olması gerekenin üstünde” dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.