Fiyatı bir anda 40 lira birden arttı: Kar ve fırtına tezgahları vurdu

Fiyatı bir anda 40 lira birden arttı: Kar ve fırtına tezgahları vurdu

Aniden düşen hava sıcakları balık etiketlerine de yansıdı. Denizlerde uygulanan av yasagi 1 Eylül itibari ile sona erdi ancak ilk sezonun bereketi olumsuz hava şartlarına takıldı.

Olumsuz hava koşulları sebebiyle bazı teknelerin denize açılmaması balık fiyatlarındaki durumu olumsuz etkiledi.

Balık özellikle omega üç açısından zengin bir besin uzmanlar balığın kış aylarında sıklıkla tüketilmesi gerektiğini vurguluyor. Üstelik büyüme çağındaki çocuklar içinde kemik gelişimi için önem arz ediyor.

balik.jpg

Ancak bu sıralar hava muhalefeti nedeniyle balığa çıkamayan teknelerin de olması etiketlere yansıyınca balık pişirmek maliyetli hale geldi.

BALIK FİYATLARI CEP YAKIYOR

Balıkçı esnaflarından Mehmet Örseloğlu, palamudun hava muhalefeti nedeniyle az geldiğini dolayısıyla fiyatının da yükseldiğini belirterek “Palamut dünden beri havanın sert oluşundan dolayı fiyatı yukarı çıktı. Şu anda palamut var ancak az geldi az gelince fiyatı yukarı çıktı. Dün 100 TL, olan palamudu bugün 120 TL’ye satıyoruz. Palamut bundan sonra havanın ve avının durumuna göre fiyatı belli olacak. Bir hafta önce 70-80 TL’ye satılıyordu bugünden itibaren 120 TL’ye satılıyor. Diğer balık çeşitlerimizin fiyatı hamsi 200 TL, istavrit 125 TL, mezgit 125 TL’ye satılıyor” dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.