Fiyatı yüzde 75 zamlandı! Kimse bu kadarını beklemiyordu

Fiyatı yüzde 75 zamlandı! Kimse bu kadarını beklemiyordu

Esnafı bile isyan ettirecek artış nedeniyle o yemeğin fiyatı yüzde 75 zamlandı.

Türkiye’de ekonomik kriz nedeniyle zam furyası hız kesmeden devam ediyor. Önceki dönemlerde alınan yanlış kararlar neticesinde ekonomide krizi daha da derinleşti. Her güne yeni bir zamla uyanan vatandaşların maaşı zamların altında kaldı.

Asgari ücretli ve en düşük emekli maaşı ile geçinen vatandaşların aldıkları maaş zamlar karşısında mum gibi eridi. Özellikle gıda fiyatları zamlardan en çok nasibini alan sektör oldu. Bir zam haberi de tava ciğerden geldi.

zamli-memur-maasli-zamli-yonetici-m-idi4-cover.jpg

Edirne Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği (EDESOB), kentin ünlü tava ciğer esnafının zam talebini değerlendirerek, porsiyon fiyatını yeniden değiştirdi. Sene başında zamlanan ve daha önce 240 lira olan tava ciğer porsiyon fiyatı, EDESOB'un kararı ile 300 liraya yükseltildi.

tava-ciger-6531.webp

EDESOB daha önce tava ciğer porsiyon fiyatını Ocak ayında yüzde 50 zam yaparak 160 liradan 240 liraya çıkarmıştı. Ancak bu son zam kararıyla birlikte porsiyon fiyatı yüzde 25 artarak 300 liraya yükselmiş oldu. Böylece sene başından bu yana tava ciğerin porsiyon fiyatı yüzde 75 artmış oldu.

“BU İŞ BÖYLE YÜRÜMEZ”

Bu zam kararının önümüzdeki günlerde uygulanması beklenirken, bazı ciğerci esnafı bu artışa tepkilerini dile getirdi. Edirne'deki ciğer işletmecilerinden Erdal Akgün, artan fiyatların esnafı zor durumda bıraktığını belirterek “Dört kişi gelse birer porsiyon ciğer yese 1000 liradan fazla. Bunun içinde salatası yok, kolası yok, ayranı yok. Yeter artık yani bu iş böyle gitmez, bu iş böyle yürümez." İfadelerini kullandı.

640x360.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.