Flaş.. Flaş... Ankara yolcu otobüsü direğe saplanmıştı: Kazanın nedeni belli oldu

Flaş.. Flaş... Ankara yolcu otobüsü direğe saplanmıştı: Kazanın nedeni belli oldu

Ankara'da 9 kişinin ölümüne neden olan kazanın nedeni belli oldu

Sabah saatlerinde Ankara'nın Polatlı ilçesinde meydana gelen trafik kazasında bir yolcu otobüsü köprünün ayağına saplandı. Kazada ölü sayısı 9'a yükseldi. Kaza, saat 05.00 sıralarında İzmir'den Ağrı'ya giden otobüsün köprünün ayağına çarpması sonucu gerçekleşti. Kazanın ardından bölgeye çok sayıda itfaiye, arama kurtarma ve sağlık ekibi sevk edildi.

640xauto-23.webp

Ankara Valisi Vasip Şahin, kazada ilk etapta 9 can kaybı ve 26 yaralı olduğunu duyurdu. Kaza nedeniyle kazanın yaşandığı güzergah trafiğe kapatıldı.

640xauto-22.webp

KAZA SIRASINDA YAŞANANLAR VE OLASI SEBEP

TRT Haber’e konuşan Vali Şahin, kazanın ardından yapılan ilk incelemelere göre fren izinin bulunmadığını ve kazanın uyuma sonucu gerçekleşmiş olabileceğini belirtti. Teknik ekipler, kazanın tam sebebini ilerleyen saatlerde açıklayacak.

640xauto-21.webp

Kaza sırasında otobüsün arkasında seyreden otomobilin sürücüsü Murat Türkoğlu, otobüsün hızının arttığını ve köprüye çarptığını söyledi. Türkoğlu, “Otobüs biraz hızlıydı, 3-4 kilometre kala yalpalamaya başladı, sonra köprüye çarptı. Otobüsten fırlayan parçalar aracımıza isabet etti. Arkadan selektör yaptık, kornaya bastık ama duymadı” dedi.

640xauto-20.webp

ENKAZDA ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Kaza sonrası enkaz kaldırma ve kurtarma çalışmaları devam ediyor. Kazanın tam sebebiyle ilgili detaylı araştırmalar ise sürüyor.

640xauto-17.webp

640xauto-15.webp

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.