Flaş... Flaş... Eylem Tok ve oğlu yakalandı

Flaş... Flaş... Eylem Tok ve oğlu yakalandı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Eyüpsultan'da ehliyetsiz kullandığı araçla Oğuz Murat Aci'nin ölümüne yol açan 17 yaşındaki Timur Cihantimur ile annesi yazar Eylem Tok'un ABD'de yakalandığını duyurdu.

Eyüpsultan’da, 1 Mart tarihinde Oğuz Murat Aci’nin yaşamını yitirdiği kazanın ardından, ehliyetsiz oğlu Timur Cihantimur ile önce Mısır’a ardından ABD’ye firar eden yazar Eylem Tok ile oğlu yakalandı.

Gelişmeyi Adalet Bakanı Yılmaz Tunç duyurdu.

Bakan Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "ABD Adalet Bakanlığı yetkililerinden bugün aldığımız bilgiye göre Eylem Tok ve Timur Cihantimur, ABD'de iade talebimiz kapsamında yakalanmışlardır. Süreci Bakanlık olarak yakından takip ediyoruz." bilgisini verdi.

yyy.png

NE OLMUŞTU?

1 Mart tarihinde Eyüpsultan'da seyir halindeyken bir tanesi arızalanan ve yol kenarına çekilerek tamir edilmeye çalışılan 3 ATV aracına, aynı yönde ilerleyen 2 araçtan birisi çarpmış, olay sonucu Oğuz Murat Aci yaşamını yitirirken, 5 kişi de yaralanmıştı.

Kaza sonrasında 17 yaşındaki ehliyetsiz sürücü Timur Cihantimur, olay yerine gelen annesi yazar Eylem Tok tarafından önce Mısır'a ardından da ABD'ye kaçırılmıştı.

eylem tok

Olayla ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında anne Eylem Tok hakkında "Suçluyu kayırma" suçundan, oğlu hakkında da, “Bir kişinin ölümü ile birlikte birden fazla kişinin yaralanmasına sebebiyet vermek” suçundan yakalama kararı çıkarılmıştı.

Daha sonra ABD’nin New York kentinde görüntülenen şüphelilerin iadesi için geçici tutuklama talep evrakı, Adalet Bakanlığı tarafından ABD’ni yetkili makamlarına iletilmişti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.