Karadenizin en leziz ve sağlıklı balıklarından zargana, yüksek besin değerleriyle dikkat çekiyor.
Tezgahlardaki aranan balık zargana, uzmanlar tarafından da tüketilmesi önerilen balıklardan biri. Göz ve kemik sağlığına yarar sağlayan bu balık, diğer balıkların avlanması için yem diye kullanılan bir tür olarak biliniyor.
Sinop balıkçılarından İbrahim Gündoğdu, vatandaşlara tavsiye vererek “Ben zarganaya vücudun yakıtı olan balık diyorum. Omega-3 ve fosfor kaynağı olduğu için mutlaka tüketilmesi gereken bir balık. En azından yılda 2 defa tüketilmesi sağlık açısından çok faydalı olacağını düşünüyorum. Hem ızgara hem de tavada yenilebilir ama buğulaması çok daha lezzetli olur” ifadelerini kullandı.
Sinop tezgahlarında satılan zargana balığı şimdilerde 150 liraya alıcılarını bekliyor.