Fotokapan cihazı çalan hırsızları GPS ele verdi

Fotokapan cihazı çalan hırsızları GPS ele verdi

Antalya'da yaban hayatı izleme ve yasa dışı avcılık faaliyetlerinin takibi gibi birçok amaçla kullanılan fotokapan cihazı, üzerindeki GPS sayesinde hırsızları ele verdi.

Antalya'da Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü'ne (DKMP) ait yaban hayatı izleme ve yasa dışı avcılık faaliyetlerinin takibi gibi birçok amaçla kullanılan fotokapan cihazı, üzerindeki GPS sayesinde hırsızları ele verdi.

DKMP 6. Bölge Müdürlüğü'ne ait fotokapan cihazı, 20 Temmuz 2024 tarihinde Antalya'nın Kepez ilçesinde çalınmıştı. Cihazın üzerinde GPS olması sayesinde ekipler, cihazın sinyalini takip etmeye başladı. Cihazdan alınan sinyal ile Antalya'nın Kepez ilçesi Teomanpaşa Mahallesi'nde olduğu belirlenen araç, Kepez İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleriyle yapılan çalışmalar sonucu yakalandı.

Araçta yapılan aramada DKMP'ye ait fotokapan cihazı bulundu. Cihazı aracında sakladığı tespit edilen şüpheli ifadesinde, fotokapanı yeğeninin temin ettiğini söyledi.

Antalya Şefliği'nin şikâyeti üzerine kamuya ait malın hırsızlığı suçuna konu olan olayda kabahatli/kabahatlilerden araç sahibi ve yeğeni gözaltına alınarak adli mercilere sevk edildi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.