Fransa Milli Takımı'nda deprem! Yeni teknik direktör belli oldu

Fransa Milli Takımı'nda deprem! Yeni teknik direktör belli oldu

Katar'da düzenlenen 2022 Dünya Kupası finalinde Arjantin'e kaybeden Fransa'da Didier Deschamps ile yollar ayrılıyor. Horozların Zinedine Zidane'la anlaşmaya vardığı anlaşıldı.

Teknik direktör Zinedine Zidane''ın yeni takımı belli oldu. Yeşil sahalardaki başarısını yeni kariyerinde de sürdüren Fransız efsane, milli takımın başına geçiyor. Fransa Milli Takımı''nda Didier Deschamps ile yollar ayrılıp Zinedine Zidane göreve getiriliyor.

FRANSA FUTBOL FEDERASYONU''NDAN ZİDANE SÜRPRİZİ

A takım seviyesinde teknik direktörlük kariyerine 2016 yılında Real Madrid ile başlayan Zinedine Zidane kısa sürede kazandığı kupalarla adından söz ettirmişti. İspanyol deviyle 3 Şampiyonlar Ligi, 2 UEFA Süper Kupa, 2 La Liga, 2 İspanyol Süper Kupası, 2 de FIFA Kulüpler Dünya Kupası şampiyonluğu yaşayan Zinedine Zidane, Fransa Milli Takımı''nın başına geçiyor.

MANCHESTER UNİTED İSTİYORDU

Real Madrid''de iki dönem teknik direktörlük yapan Zinedine Zidane''ın adı bir süredir Avrupa''nın dev kulüpleriyle anılıyordu. Fransa Futbol Federasyonu''nun Deschamps ile ayrılık kararı aldığı ve göreve Zinedine Zidane''ı getireceği ortaya çıktı.

ALMANYA 2024 ÖNCESİ YERİNDE KARAR

Fransa başta olmak üzere Zinedine Zidane''ın milli takımın başına getirileceği haberi dünya basınında geniş yankı buldu. Almanya''da düzenlenecek olan 2024 Avrupa Şampiyonası öncesi Fransa''nın en doğru tercihi yaptığı kaydedildi.

ZİDANE FRANSA''DA 2 KUPA KALDIRMIŞTI

Zinedine Zidane futbolculuk döneminde Fransa Milli Takımı''yla 1998 yılında Dünya Kupası, 2000 yılında ise Avrupa şampiyonluğu zaferi yaşamıştı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.