Fransa'da kritik anlaşmazlık: Sokaklar durulmuyor

Fransa'da kritik anlaşmazlık: Sokaklar durulmuyor

Fransa'da hükümetinin emeklilik yaşının yükseltilmesi reformuna ilişkin yeni bir gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. İşte ayrıntılar...

Sendikalar ve hükümet arasında kritik anlaşmazlıkFransa hükümeti tarafından emeklilik yaşının 62''den 64''e yükseltilmesine ilişkin başlayan gösteriler sürüyor. 

Başbakan Elisabeth Borne ile sendikaların görüşmesinin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından yüz binlerce kişinin protestolara devam etmek için sokağa çıkması bekleniyor.

The Guardian’da yer alan habere göre; Fransa’da hükümetin Ulusal Meclis onayı almadan emeklilik reformunu yürürlüğe sokmasına karşı ulaşım, eğitim gibi sektörlerde grevler devam ediyor. 

Ticaret sendikası liderleri bu hafta Başbakan Elisabeth Borne ile görüşerek emeklilik yaşının 64’e yükseltilmesi planının geri çekilmesini istedi. İki taraf arasındaki ilk görüşmeden sonuç çıkmadı.

BİNLERCE KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Fransa''da hükümetin emeklilik yaşını 2 yıl yükselterek 62''den 64''e çıkarmayı içeren yasa tasarısını oylama yapmadan Meclisten geçirme kararı üzerine 16 Mart''ta başlayan gösteriler devam ediyor.

Gösterilere sert müdahale eden polis ile protestocular arasında ülkenin birçok yerinde şiddet olayları yaşanıyor.

Ülke genelinde 16 Mart''tan bu yana düzenlenen protestolarda binden fazla kişi gözaltına alındı.

Daha önceki dokuz kitlesel gösteride milyonlarca kişi sokaklara indi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.