Fuhuştan 52 yıl hapisle aranırken tutuklandı

Fuhuştan 52 yıl hapisle aranırken tutuklandı
Muğla'nın Marmaris ilçesinde, yurt dışından iş vaadiyle kandırıp getirdikleri kadınlara zorla fuhuş yaptırdıkları suçlamasıyla gözaltına alınan 5 şüpheliden 3’ü tutuklandı.

Muğla İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, Marmaris'te yabancı uyruklu kadınlara yönelik zorla fuhuş yapıldığına dair istihbarat aldı. Bu bilgi doğrultusunda, Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan alınan izinle 3 ay önce teknik ve fiziki takip başlatıldı. Polis, şebekenin yurt dışından yüksek maaş vaadiyle kandırılan kadınları ilçeye getirdiğini belirledi. Şebeke liderlerinin ev, apart ve otellere yerleştirdiği kadınları, onları "Çok para kazanacaksınız" diyerek ikna etmeye çalışıp fuhşa zorladığı tespit edildi.

Bu süreçte, kadınların çıplak fotoğraflarını çeken şüphelilerin, ayrılmak istediklerinde bu fotoğrafları ailelerine göndermekle tehdit ettikleri ortaya çıktı. Şebeke üyeleri, WhatsApp üzerinden oluşturdukları gruplar aracılığıyla fuhuş yapacak kadınların erkeklerle iletişim kurmalarını sağlıyordu. Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, delillerin toplanmasının ardından 4 Mayıs'ta operasyon düzenledi. 15 farklı adrese 20 ekip ve 70 personelin katılımıyla yapılan baskınlarda 5 şüpheli gözaltına alındı. Kurtarılan 16 kadın ise ülkelerine gönderilmek üzere Muğla İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne teslim edildi.

Polisteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 'Hayalet' lakaplı Rusya uyruklu Madina Alieva ile Gulnar Jafarova ve Sezer Demir tutuklandı. Yasin Ç. ve Yeliz D. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Alieva'nın aylık gelirinin 5 milyon lira olduğu ortaya çıktı ve 2019'da fuhşa teşvik, aracılık, yer ve imkan sağlama suçlarından hakkında kesinleşmiş 52 yıl hapis cezası bulunduğu belirtildi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.