Galatasaray-Rizespor maçında kural hatası mı var? Neden fazla oyuncu değişikliği yapıldı?

Galatasaray-Rizespor maçında kural hatası mı var? Neden fazla oyuncu değişikliği yapıldı?

Galatasaray, Süper Lig'de Çaykur Rizespor'u 5-0 mağlup ettiği maçın ardından kural hatası tartışmaları gündem oldu.

Süper Lig'in 5. haftasında oynanan Galatasaray - Çaykur Rizespor karşılaşmasında, sarı-kırmızılı ekip sahadan 5-0'lık farklı bir galibiyetle ayrıldı. Ancak maçta dikkat çeken bir olay, izleyiciler arasında tartışmalara yol açtı ve sosyal medyada gündem oldu. Hem Galatasaray hem de Rizespor, maç sırasında 6 oyuncu değişikliği yapınca, normalde takımların 5 oyuncu değiştirme hakkı olduğu bilindiğinden, kural hatası yapıldığı iddiaları ortaya atıldı.

Ancak daha sonra durumun kurallara uygun olduğu anlaşıldı. Futbol kurallarına göre, bir oyuncunun beyin sarsıntısı geçirmesi halinde takıma ekstra bir oyuncu değiştirme hakkı veriliyor. Maçın 38. dakikasında Rizesporlu Husniddin Alikulov, Galatasaraylı Osimhen ile girdiği ikili mücadele sonrası beyin sarsıntısı geçirerek oyundan çıkmak zorunda kaldı. Bu nedenle Rizespor, +1 ekstra oyuncu değişikliği hakkı elde etti. Aynı hak, rakip takım Galatasaray’a da verildi.

Sonuç olarak, her iki takım da 6 oyuncu değişikliği yapma hakkına sahip oldu ve Galatasaray-Rizespor maçında kural hatası yapılmadığı anlaşıldı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.