Gannuşi tutuklandı, parti büroları kapatıldı

Gannuşi tutuklandı, parti büroları kapatıldı

Tunus güvenlik güçleri, Nahda Hareketi lideri Raşid Gannuşi’nin evine baskın düzenleyerek Gannuşi’yi gözaltına aldı.

Tunus''ta Nahda Hareketi Lideri ve eski Meclis Başkanı Raşid el-Gannuşi''nin güvenlik güçleri tarafından evine baskın düzenlenmesinin ardından gözaltına alındığı belirtildi.

Tunus''ta Nahda Hareketi Lideri ve eski Meclis Başkanı Raşid el-Gannuşi''nin dün akşam evine baskın düzenlenip gözaltına alınmasının ardından, polis Nahda Hareketi Genel Merkez binasını boşaltarak burada arama yaptı.

AFP, partinin ülke genelindeki bütün bürolarının kapatılarak, buradaki toplantı ve faaliyetlerinin yasaklandığını duyurdu.

Nahda Hareketi yönetici kadrolarından ve eski Dışişleri Bakanı Refik Abdusselam, sosyal medya hesabından paylaşımda, Gannuşi''nin evine yapılan baskının ardından gözaltına alındığını duyurdu.

Nahda Hareketi''nden yapılan yazılı açıklamada ise ülkedeki muhalefete "muhalif siyasilerin hakları ve özgürlüklerine karşı yapılan ihlaller ve baskıcı uygulamalara karşı tek bir saf halinde durulması" çağrısı yapıldı.

Gannuşi''nin gözaltına alınmasının "oldukça tehlikeli bir gelişme" nitelemesiyle kınandığı açıklamada, Nahda liderinin derhal serbest bırakılması istendi.

Öte yandan Mosaiqu FM radyosu, Gannuşi''nin gözaltına alınmasına dair verdiği haberde "Ulusal Kurtuluş Cephesi liderleriyle yaptığı bir konuşmanın video kaydının sızdırılması arka planında sorgulanmak üzere alındığı" bildirildi.

Bu arada Uluslararası haber ajanslarında yer alan bilgilere göre, Raşid El-Gannuşi''nin ardından üç parti yetkilisi daha gözaltına alındı.

Gözaltına alınan yetkililerin Muhammed Gumani, Belkacem Hassan ve Muhammed Çınayba olduğu açıklandı.

NAHDA MERKEZİNDE ARAMA

Öte yandan Tunus’taki Nahda Hareketi Genel Merkez binasının güvenlik güçleri tarafından arama yapılmak üzere boşaltıldığı bildirildi.

Nahda Hareketi Siyasi Danışmanı Riyad eş-Şuaybi, başkent Tunus’ta yer alan genel merkezlerindeki aramaya ilişkin yazılı bir açıklama yayımladı.

Şuaybi, açıklamasında “Nahda Hareketi Genel Merkez binamıza yönelik güvenlik güçlerinin arama yapması, parti çalışmalarının ve örgütlenme özgürlüğünün açık bir ihlalidir. Merkez binamız birkaç günlüğüne arama yapılması için güvenlik güçleri tarafından boşaltıldı” ifadelerini kullandı. (AA)

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.