Garanti Bankası'nın net karı belli oldu

Garanti Bankası'nın net karı belli oldu

Türkiye Garanti Bankası AŞ'nin, konsolide finansal tablolarına göre, yılın ilk 3 ayında net karı 15,5 milyar TL oldu.

AA - Bankadan yapılan açıklamaya göre, Türkiye Garanti Bankası AŞ, 31 Mart 2023 tarihli finansal tablolarını açıkladı.

Bankanın aktif büyüklüğü 1,5 trilyon TL seviyesinde gerçekleşirken, ekonomiye nakdi ve gayri nakdi krediler aracılığıyla sağladığı destek ise 1,1 trilyon TL oldu.

Fonlama bazını dinamik bir şekilde yöneten Garanti BBVA''nın fonlama kaynakları içindeki en büyük ağırlığı müşteri mevduatları oluşturmaya devam etti, aktiflerin yüzde 70''i mevduatlar ile fonlanıyor.

Müşteri mevduatı tabanı yılın ilk 3 ayında yüzde 14 büyüme ile 1 trilyon TL oldu.

Sermaye odağını koruyan bankanın sermaye yeterlilik oranı yüzde 15,9, özkaynak karlılığı yüzde 38,2, aktif karlılığı ise yüzde 4,5 seviyelerinde gerçekleşti.

"2023 YILI GLOBAL ARENADA HAREKETLİ BAŞLADI" 

Açıklamada görüşlerine yer verilen Garanti BBVA Genel Müdürü Recep Baştuğ, "Ülke olarak en sıkıntılı dönemi yaşadığımız bir çeyreği bitirdik." ifadelerini kullandı.

Çok büyük bir felaketle karşılaşıldığını, kurum olarak ilk önceliklerinin yöre insanı ve çalışanlarına devlet ve bütün paydaşlarıyla maddi manevi destek olmak olduğunu belirten Baştuğ, şunları kaydetti:

"Şu an en büyük ev ödevimiz sıkıntının halen devam ettiğini unutmadan insanlarımızın yanında olmak, her türlü desteğe devam etmektir. Bankacılık faaliyetlerimizi değerlendirecek olursak, 2023 yılı global arenada hareketli başladı, resesyon, yüksek enflasyonla birlikte dünya çapındaki bankalarda yaşanan krizler, sağlam bankacılık sektörünün önemini bir kez daha gösterdi. Türkiye''de bankacılık sektörü sağlıklı bilanço yapısı ile ülke ihtiyaçlarını destekleyecek güce sahiptir. Bununla birlikte, sektörün de ihtiyacı bir an evvel enflasyonun düşmesi, daha öngörülebilir ve istikrarlı bir makro yatırım ortamının tesis edilmesidir. Sermaye karlılıklarının enflasyonun altında olduğunu düşünürsek, sektörün güçlü sermayesini koruması ve ekonomik büyümeyi desteklemesi için sürdürülebilir karlılığın öneminin altını bir kez daha çizmek isterim."

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.