Gaziantep'te 61 sağlık personeli zehirlendi

Gaziantep'te 61 sağlık personeli zehirlendi

Gaziantep'te yaşanan toplu gıda zehirlenmesi vakası, sağlık çalışanlarını etkiledi.

Edinilen bilgiye göre, Gaziantep'teki çeşitli hastanelerde görevli 61 sağlık personeli, yedikleri akşam yemeğinden sonra zehirlenme belirtileri gösterdi. Hastanede tedavi altına alınan personel, şikayetlerini mide bulantısı ve benzeri semptomlar olarak bildirdi.

Zehirlenme olayının yaşandığı hastaneler arasında Ersin Arslan Mücahitler Hastanesi ve Yavuzeli Devlet Hastanesi yer alıyor. Gaziantep İl Sağlık Müdürü Beytullah Şahin yaptığı açıklamada, hastaların sağlık durumlarının genel olarak iyi olduğunu ve acil servislerde herhangi bir aksamaya yol açmadan tedavilerin sürdüğünü belirtti.

6687813172241ae5ad098ebe.webp

Şahin, akşam yemeğinde aynı yerden yemek yiyen 61 kişinin besin zehirlenmesi yaşadığını, vakaların büyük kısmına hastanelerinin acil biriminde müdahalede bulunduklarını ve diğer kişilerin de bir kısmını Yavuzeli Devlet Hastanesi'ne gönderildiklerini söyledi. Öte yandan Şahin, "Toplam 61 civarında sağlık çalışanımız etkilendi. Sağlık çalışanlarımızın tedavileri yapıldı. Hastanelerimizin acil birimleri rahat. Kapatılan herhangi bir acil birimi yok. Tedaviler devam ediyor. Durumu ağır olan hastamız yok. Durum kontrol altında." dedi.

Ayrıca, Şahin, yemek hizmeti veren kurum hakkında Tarım İl Müdürlüğü ve Halk Sağlığı Müdürlüğü ekiplerince numune alımı yapıldığını ve soruşturmanın devam ettiğini ekledi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.