Gebze’de hayvan katliamı: Çöp torbalarından çok sayıda köpek ve kedi çıktı

Gebze’de hayvan katliamı: Çöp torbalarından çok sayıda köpek ve kedi çıktı

Kocaeli Gebze’deki bir rehabilitasyon merkezinde, çöp torbaları içinde çok sayıda köpek ve kedi ile bir karga ölü olarak bulundu.

Kocaeli’nin Gebze ilçesindeki bir rehabilitasyon merkezinde, 45 hayvanın iğneyle öldürüldüğü öne sürüldü.

Pelitli Mahallesi’nde yer alan Gebze Belediyesi’ne bağlı Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi’ni bugün ziyaret eden bir vatandaş, geçtiğimiz çarşamba günü geldiği ve gördüğü hayvanların bu kez merkezde bulunmadığını fark etti.

1728657744371-1728651706395-new-project-38.jpgEtrafı gezen vatandaş, merkezin arka kısmında bulunan çöp konteynerlerinde poşetler içerisinde ölmüş hayvanları görünce durumdan yetkilileri haberdar etti.

30 köpek, 14 kedi ve 1 karganın iğneyle zehirlenip öldürüldüğü öne sürüldü.

Gebze’de hayvan katliamı: Çöp torbalarından çok sayıda kedi ve köpek çıktı - 1

ADLİ VE İDARİ SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Haber üzerine vatandaşlar, hayvanseverler ve belediye yetkilileri de merkeze gitti. Bölgeye giden CHP Kocaeli Milletvekili Nail Çiler, Gebze Belediyesi'ni konuya ilişkin açıklama yapmaya davet etti.

Kocaeli Valiliği’nden meydana gelen hayvan ölümleri ile ilgili açıklama yapıldı. Valilik, olaya ilişkin adli ve idari soruşturma başlatıldığını duyurdu.Gebze’de hayvan katliamı: Çöp torbalarından çok sayıda kedi ve köpek çıktı - 2

BELEDİYE AÇIKLAMA YAPTI: GÖRÜNTÜLER KABUL EDİLEMEZ, YETKİLİLER AÇIĞA ALINDI

Gebze Belediyesi’nden de olayla ilgili bir açıklama geldi. Açıklamada, ilgili yetkililerin açığa alındığı ve görüntülerdeki köpeklerin 16’sının cansız olarak sokaklardan toplandığı, 3 köpeğin ilçede meydana gelen trafik kazaları sonucu hayatını kaybettiği, 10 köpeğin ise çeşitli hastalıklardan dolayı öldüğü kaydedildi.

Görüntülerin kabul edilemez olduğunu vurgulayan belediye, hazırlanan tutanakların yetkili birimlere sunulduğunu da bildirdi.

Açıklamada, “Konuyla ilgili soruşturma açılmıştır. İlgililer soruşturma tamamlanıncaya kadar açığa alınmıştır. Ayrıca Gebze Belediye Başkanlığımızın müracaatı ile Gebze Cumhuriyet Başsavcılığı da görüntülerle ilgili soruşturma başlatmıştır.” denildi.Gebze’de hayvan katliamı: Çöp torbalarından çok sayıda kedi ve köpek çıktı - 3

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.