Genç girişimcilere vergi düzenlemesi: İstisna tutarı yükseldi

Genç girişimcilere vergi düzenlemesi: İstisna tutarı yükseldi

Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanan ve Resmi Gazete'de yayımlanan yeni tebliğle birlikte, genç girişimcilere sağlanan gelir vergisi kazanç istisnasının tutarı 230 bin liraya çıkarıldı.

Genç girişimcilere sağlanan gelir vergisi kazanç istisnası 230 bin TL’ye yükseldi. Bu istisna, ticari, zirai veya mesleki faaliyetleri nedeniyle ilk defa gelir vergisi mükellefi olan ve mükellefiyet başlangıç tarihi itibarıyla 29 yaşını doldurmamış tam mükellef gerçek kişilere tanınıyor.

parai.jpg

Daha önce, girişimcilerin faaliyete başladıkları yıldan itibaren üç vergilendirme dönemi boyunca elde ettikleri kazançlarının 75 bin lirası gelir vergisinden muaf tutuluyordu. Ancak 7440 sayılı Kanun ile yapılan değişiklikle bu tutar, gelir vergisi tarifesinin ikinci diliminde yer alan tutara bağlandı ve 2024 yılı için 230 bin lira olarak belirlendi. Bu değişiklikle genç girişimciler, günün ekonomik şartlarına uygun olarak gelir vergisi istisnasından yararlanabilecekler.

parass.jpg

Ayrıca, tebliğdeki bir diğer önemli değişiklik ise basit usule tabi olup genç girişimci olarak değerlendirilen ve sonrasında gerçek usulde vergilemeye geçen mükelleflerin, kalan süre için de genç girişimci kazanç istisnasından faydalanabilmesine yönelik bir düzenleme yapılmasıdır. Bu, genç girişimcilerin vergi avantajından süre dolana kadar yararlanmalarını mümkün kılıyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.