Göçmen tekmesinde facia: 41 ölü

Göçmen tekmesinde facia: 41 ölü

Yemen açıklarında yaşanan acı bir olayda, 45 kişiyi taşıyan göçmen teknesinin alabora olması sonucu 41 kişi hayatını kaybetti, 4 kişi ise kurtarılabildi.

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) tarafından yapılan açıklamaya göre, Taiz kenti açıklarında dün gece saatlerinde meydana gelen kazada, düzensiz göçmenleri taşıyan tekne şiddetli rüzgar ve aşırı kalabalık nedeniyle alabora oldu. Kurtarma operasyonuna hemen başlanmasına rağmen sadece 4 kişi sağ olarak kurtarılabildi.

UNHCR açıklamasında, kurtarılan göçmenlere destek vermek için Uluslararası Göç Örgütü (IOM) ile iş birliği yapıldığı belirtildi.

Her yıl binlerce Afrikalı göçmen, Körfez ülkelerine ulaşmak amacıyla Yemen'e geçmeye çalışıyor. Geçtiğimiz ay Somali'den yola çıkan bir başka tekne kazasında ise 260 göçmenin bulunduğu tekne Yemen açıklarında alabora olmuş, en az 49 göçmen hayatını kaybetmiş ve 140 göçmen kaybolmuştu.

Uluslararası Göç Örgütü (IOM) verilerine göre, 2014 yılından bu yana Doğu Afrika ve Afrika Boynuzu'ndan Körfez ülkelerine yönelik göç rotasında toplam bin 860 göçmen hayatını kaybetmiş veya kaybolmuştur.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.