Gökhan Çıra'nın kızı hakkında karar verildi. Bakanlık harekete geçmişti

Gökhan Çıra'nın kızı hakkında karar verildi. Bakanlık harekete geçmişti

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Gökhan Çıra'nın kızının devlet yurduna yerleştirilmesini talep etmişti. Mahkemeden karar çıktı.

Eski futbolcu Gökhan Çıra'nın 2 yaşındaki kızıyla verdiği pozlar nedeniyle hakkında başlatılan soruşturma sonrasında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, çocuğun geçici olarak devlet korumasına alınmasını talep etmişti. Bakanlık bu talebi, çocuğun güvenliğini ve sağlığını gerekçe göstererek sunmuştu.

3560890-6102ae0cfbf494a33ed23664bfe-bf77.webpBakırköy 4. Çocuk Mahkemesi, yapılan sosyal inceleme raporuna dayanarak kararını verdi. Mahkeme, ailenin maddi ve manevi durumunun çocuğun temel ihtiyaçlarını karşılayacak yeterlilikte olduğuna, aynı hanedeki büyükanne ve büyükbabaların uygun ebeveynlik becerilerine sahip olduğuna ve hane içinde olumsuz bir durum bulunmadığına karar verdi.

0321-cmir.webpAyrıca, çocuğun ebeveyninden ayrılmasının son çare olarak düşünülmesi gerektiği ve çocuk yaş itibariyle aile sıcaklığına en çok ihtiyaç duyduğu döneminde olduğu belirtildi. Kurum bakımına alınmasının psikolojik olarak olumsuz etkiler yaratabileceği vurgulandı.

Bu nedenle, çocuğun devlet korumasına alınması talebi reddedildi ve çocuğun babası Gökhan Çıra ile kalmasına karar verildi.

00321-fkfp.webp

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.