Google arama sayfasında dikkat çeken yenilik! Yıllar sonra kaldırılacak

Google arama sayfasında dikkat çeken yenilik! Yıllar sonra kaldırılacak
Arama motoru olarak Google’dan başkasını kullanmayana yeni değişiklik haberi geldi. Yıllardır görülen detay artık gizlendi.

Google üzerinde bir konuyu aratmak istediğimizde, o konuyla ilgili toplam sonuç sayısı gösteriliyordu. Google, o özelliği gözler önünden kaldırdı. Sonuç sayısını görebilmek için birkaç tıklama yapmak gerekecek.

HERKESİN KULLANDIĞI ALANDA FARKLILIK GÖZE ÇARPTI

Google’da arama yapan kişiler, yaptıkları aramayla ilgili internette toplam ne kadar içerik olduğuna dair gösterilen sonuç bilgisini aynı sayfa üzerinde görebiliyorlardı. Toplam sonuç verisi “Yaklaşık 2.500.000 sonuç bulundu (0,30 saniye)” şeklindeki bilgi arama sonuç sayfasının en üstünde yazıyordu. Ancak bu görünüme yenilik geldi. Artık sonuç verisi aynı sayfanın üstünde direkt olarak gösterilmiyor.

Kullanıcılar toplam sayıyı nereden görebileceklerini merak ediyor. Bir küçük işlemle sonuç verilerini görmek mümkün oluyor.

google1.jpg

TIKLAMAK YETERLİ OLACAK

Sonuç sayısını görmek isteyenlerin yapması gereken bir hamle bulunuyor. Otomatik olarak sayfada hemen gözükmeyecek sonuç sayısı için arama çubuğunun altında bulunan “Araçlar” kısmına tıklamak yeterli oluyor. Buraya tıklandığında, arama sonuçlarının sol üst kısmında sonuç verisi tekrar görünmeye başlanacak.

google2.jpg

Uzun yıllar boyunca otomatik olarak üstte görmeye alıştığımız ancak şu sıralar gizlenen özellik, kullanıcı deneyimi açısından önemli görülüyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.