Google paylaştı: İşte 2022 yılında Türklerin en çok sorduğu 'neden'ler

Google paylaştı: İşte 2022 yılında Türklerin en çok sorduğu 'neden'ler

Dünyada en çok tercih edilen arama motorlarından biri olan Google, 2022 Türkiye istatistiklerini paylaştı. Türk kullanıcıların 2022 yılında en çok hangi 'neden'leri aradığı ortaya çıktı.

Dünyaca popüler arama motorlarından biri olan Google, 2022 yılı Türkiye istatistiklerini paylaştı. Google''ın paylaştığı veriler neticesinde Türk kullanıcılarının 2022 yılında en çok hangi ''neden''leri aradığı ortaya çıktı. İlk 5''e giren ''neden?'' soruları, Türk halkının psikolojisini anlamak açısından da oldukça dikkat çekici sorular.

Haber3''ün özel haberine göre; İnternetin dev arama motoru Google, geride bırakmaya hazırlandığımız 2022 yılına ait istatistiklerini yayınlamaya devam ediyor.

Son olarak açıklanan "neden" istatistikleri acı bir gerçeği gözler önüne serdi. Google''da "neden" kelimesiyle ilgili arama yapan Türk kullanıcıların en çok sorduğu "neden" soruları açıklandı.

İşte Türklerin en çok aradığı "nedenler" listesi:

1) Ben neden sevilmiyorum?
2) Ben neden bu kadar çirkinim?
3) Ben neden doğdum?
4) Ben neden dışlanıyorum?
5) Ben neden eziğim?

TÜRKİYE''NİN GOOGLE''DA EN ÇOK ARADIĞI SORU

Google, 2022’de Türkiye’de en çok nelerin arandığını sıraladı. Zirvede dolar yer alırken, hemen ardından da “bayram tatili kaç gün” diye aranması dikkat çekti.

Icardi, Ece Erken ve Ahmet Çalık gibi isimler en çok aranan kişilerde yer alırken yayın hayatına bu sezon başlayan Yalı Çapkını da arananlarda zirveye yerleşiyor.

İŞTE TÜRKİYE''DE EN ÇOK ARANANLAR LİSTESİ

ARAMALAR

1. Dolar/TL
2. Bayram tatili kaç gün
3. ÖBA
4. Bergen
5. Kedi

ADLAR

1. Icardi
2. Ece Erken
3. Şinasi Yüzbaşıoğlu
4. Mertens
5. Joao Pedro

ÜNLÜLER

1. Ahmet Çalık
2. Cüneyt Arkın
3. Fatma Girik
4. Billur Kalkavan
5. İlhan İrem

DİZİLER

1. Yalı Çapkını
2. Duy Beni
3. Gelsin Hayat Bildiği Gibi
4. Tozlu Yaka
5. Erşan Kuneri

Arama motoru ayrıca rüyada, nerede, neden, nasıl olunur gibi kategori bazlı da arama sonuçlarını yayınladı. Rüyada deprem olması, ben neden sevilmiyorum, elenen isim Survivor kim elendi, kar kombini, yakınımda nöbetçi eczane, incir nasıl oluşur, Faroe Adaları nerede gibi aramaların liste başı olduğunu yayınladı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.