Google yeni özelliği duyurdu: Bildirimler tek hamlede kapatılabilecek

Google yeni özelliği duyurdu: Bildirimler tek hamlede kapatılabilecek

Web sitelerinde gezinirken yanlışlıkla bildirimlere abone olan kullanıcılar için Google Chrome, yeni bir özellik sunmaya başladı. Bu özellik sayesinde, kullanıcılar artık rahatsız edici bildirimlerle başa çıkmakta daha fazla kontrole sahip olacaklar.

Yeni özellik, kullanıcıların bildirim ayarlarına erişirken, bildirimleri engellemek istedikleri siteler için "abonelikten çık" seçeneği sunacak. Bu sayede, Chrome'daki bildirimleri tamamen kapatmak zorunda kalmadan, sadece rahatsız edici bildirim gönderen sitelerin bildirimlerini kolayca engelleyebileceksiniz.

www-donanimhaber.webp

Ayrıca, yanlışlıkla abonelikten çıkma seçeneğine tıklarsanız, bu işlemi geri alabilme imkanı da sağlanacak.

Chrome'un sunduğu bir diğer yenilik ise, arka planda otomatik olarak çalışan bir Güvenlik Kontrolü özelliği. Bu özellik, Google Güvenli Tarama'nın kullanıcıları izinsiz bildirim izinleri vermeye kandıran siteleri tespit ederek, bu izinleri iptal edecek. Ayrıca, ziyaret etmediğiniz sitelere verdiğiniz izinleri kaldırma ve istenmeyen bildirimleri işaretleme gibi işlemleri gerçekleştirme konusunda sizi bilgilendirecek ve güvenlik sorunları hakkında hatırlatmalarda bulunacak.

Son olarak, sitelere kameranız ve mikrofonunuza erişim izni verirken, artık bu izinleri sadece bir kez vermeyi seçebileceksiniz. Siteden ayrıldığınızda, bu izinler otomatik olarak iptal edilecek.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.