Google'dan çifte özellik: Artık masaüstü bilgisayarlarda da yapılabilecek!

Google'dan çifte özellik: Artık masaüstü bilgisayarlarda da yapılabilecek!

Dünyaca ünlü arama motoru Google, sadece mobil versiyonda etkin olan özelliğin artık masaüstünde de kullanılabileceğini duyurdu. İşte detaylar...

Milyarlarca kullanıcı tarafından tercih edilen Google, getirdiği özelliklere bir yenisini daha ekledi. Google, mobil versiyonunda daha önceden var olan resim çeviri özelliğinin artık masaüstünde de kullanılabileceğini duyurdu. 

Google Lens, fotoğraf çeviri işini yapabiliyordu, fakat bu özellik sadece online fotoğrafları kapsıyordu. Bu nedenle bir fotoğrafı yükleyerek çeviri yaptıramıyordunuz. 

Ancak Google''ın yaptığı duyuruyla müjdelediği yeni özellikle birlikte translate.google.com, artık yüklenen fotoğraflardaki metinleri de çevirebilecek.

Google Translate sayfasını açtığınızda yukarıda Text''in yanında Image opsiyonunu da göreceksiniz. Image''a tıkladığınız zaman sizden bilgisayarınızdan bir fotoğrafı yüklemeniz istenecek. Tut bırak seçeneği olmadığı için görseli bilgisayarınızdan bu şekilde çağırmanız gerekiyor.

Fotoğrafı yüklediğinizde metni çevirmek istediğiniz dili seçin. Google otomatik olarak resimdeki metni tespit edecek ve çevirecektir. Eğer sol üstteki orijinali gösteri seçerseniz hem fotoğrafın orijinalini hem de çevrilmiş halini birlikte görebilirsiniz.

Google burada size iki seçenek sunuyor. Metni kopyalayabilirsiniz ya da çevirilmiş fotoğrafı indirebilirsiniz. Ancak web üzerinden yaptığınız bu çeviride metni sesli olarak dinleyemiyorsunuz.
 

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.