Google'dan 'Hırsızlık Algılama Kilidi' Artık telefonunuzu çaldırmayacaksınız

Google'dan 'Hırsızlık Algılama Kilidi' Artık telefonunuzu çaldırmayacaksınız

Google geçen ay duyurduğu 'Hırsızlık Algılama Kilidi' özelliğini Android işletim sistemlerinde test etmeye başladı.

Mayıs ayında Google, geliştirici konferansı düzenledi. Düzenlenen konferansta çok sayıda duyuru yapıldı. Yapay zeka gelişmelerine ağırlık verilen konferans konuşmalarında güvenlik yönünde de birçok önemli gelişme paylaşıldı. Konferansta ele alınan konulardan biri de ‘Hırsızlık Algılama Kilidi’ oldu. Android 15 sürümüyle birlikte uygulamaya konacak olan özellik, test edilmeye başlandı. Bu özellik sayesinde yapay zeka hırsızlık olaylarını anlayacak.

2019-05-22-image-14.webp

Google kullanıcılarının beklediği Hırsızlık Algılama Kilidi özelliği, Brezilya’da test edilmeye başladı. Kapkaç vakalarının yoğun olarak yaşandığı bölgede başlatılan testlerle, akıllı telefonların çalınmasına karşı güvenlik sağlanmış olacak. Teknoloji devi, ülkedeki kullanıcıların geri bildirimlerini değerlendirerek konuyu sonuçlandıracak. Bölgesel olarak testleri başlanan özelliğin diğer bölgelere ne zaman gelip gelmeyeceği henüz açıklanmadı.

puteshestvie472.jpg

BU YENİLİK KAPKAÇLA ÇALINAN TELEFONLARI ALGILAYACAK

Telefon hırsızlığının arttığı Brezilya’da uygulanan özelliğin testleri sayesinde büyük bir teknoloji devrimi sağlanabilir. Böylece Android cihazlar çalındığında Google tarafından bulunabilecek. Peki, özellik nasıl çalışacak?

Hırsız Algılama Kilidi, yapay zekadan aldığı destekle cihaz hareketlerini ölçecek. Olağan dışı hareketler yapay zeka tarafından tespit edilecek. Örneğin bir kişinin elinden çekilerek alınan telefon anında algılanacak. O anda otomatik ekran kilidi devreye girecek ve hırsızın erişimine kapatılacak.

scale-1200.png

Öte yandan özelliğin bir diğer detayı da telefonun sık kullanılan ağda uzun süre kullanılmaması ve farklı bir ağda kullanılmaya çalışılmasının tespiti oluyor. Böylece çalıntı durumları yapay zeka tarafından tespit edilebilecek.

BREZİLYA’DAN GELEN GERİ BİLDİRİMLER ÜZERİNE ŞEKİLLENECEK

Henüz uygulamanın doğru çalışıp çalışmayacağı bilinmese de telefon hırsızları için etkili olacağı öngörülüyor. Konuyla alakalı olarak Brezilya’dan gelen veriler Google tarafından değerlendirilecek.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.