Türk mutfağının efsane lezzetlerinden biri de gözleme, çayın yanında kalabalık misafir sofralarında tercih edilen farklı çeşitleri ile lezzetine doyum olmayan bir aperatif olarak biliniyor. Geleneksel olarak pek çok kültürde mutfaktaki yerini alan bu lezzet yufka veya hamurun içine çeşitli malzemeler konularak pişiriliyor.
YAĞI FAZLA ÇEKİNCE TADI DEĞİŞİYOR
Gözlemenin iç harcı ne kadar lezzetli olursa olsun gözlemenizin yağ çekmesi tadını değiştirebiliyor. Bu sebeple gözlemeyi pişirirken yağ çekmeyeceği bir yöntemi tercih etmek önem arz ediyor. Peki gözlemenin yağı çekmesi nasıl önlenir?
PÜF NOKTALARI
Hamurunu yağsız hazırlamak bu noktada tercih edebileceğiniz bir yöntem, gözleme yaparken iç harcına kullandığınız yağ miktarını azaltın böylelikle pişirme esnasında yağ çekme oranını da düşürmüş olacaksınız. Yoğururken hamura bir miktar su ilave etmekte tercih edebileceğiniz bir diğer yöntem.
Pişirme yönteminizi değiştirebilirsiniz. Pişirme yönteminizi değiştirmek, hemumuzun lezzetini koruyacak hem de daha az yağ çekmesine yardımcı olacaktır. Gözlemlemeyi tavada pişirmek yerine fırında pişirmeyi tercih ederseniz hamurun daha az yağ çekecektir 200 ila 220 derecelik fırında altın rengi alana kadar pişirebilirsiniz.