Mantar, mutfak kültürümüzde birçok yemek çeşidinin içerisine dahil edebildiğimiz, lezzetiyle damakları şenlendiren vitaminli yapıysıyla da her derde deva bir sebze!Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde, yaşayanların sezonluk geçim kaynaklarından biri olmaya devam eden bu lezzetli sebzenin talepkarı oldukça fazla.
VATANDAŞLARA EK GELİR OLUYOR
Gazipaşa'da kızılca mantarı olarak da anılan ve bölgeden bölgeye ismi; kanlıca, kızılca, çıntar ve kızıl mantar değişen mantar çeşidi, köylülere ve yöre halkının ekonomisine önemli ölçüde katkı sağlıyor İlçeye bağlı Göçük Mahallesi'nde yaşamını sürdüren Halit Kaya orman sahalarında yetişen mantarları toplayıp satarak ev ekonomisine katkı sağlıyor.
Tarım ve hayvancılıkla geçimini sürdüren Kaya, günlük 4-5 saat çalışmayla 3 bin TL ile 5 bin TL arasında kazanç sağladığını belirten Kaya,Günlük 30-50 kilo mantar topluyorum. Bölgemizde kızılca mantarı olarak bilinen bu mantarları, müşterilerimize ve köy halkına kilosunu 100 TL'den satıyorum. Günlük 4-5 saat çalışmayla 3 bin TL ile 5 bin TL arasında para kazanıyorum" dedi.