Güney Kore’den flaş iddia: Kuzey Kore, Ukrayna sınırına 10 bin asker gönderecek

Güney Kore’den flaş iddia: Kuzey Kore, Ukrayna sınırına 10 bin asker gönderecek

Güney Kore, Kuzey Kore’nin Rusya’ya destek amacıyla Ukrayna’ya 10 bin asker göndereceği iddia etti.

Güney Kore Ulusal İstihbarat Servisi (NIS), Rusya’ya destek amacıyla Kuzey Kore’nin Ukrayna’ya 10 bin asker göndereceği öne sürdü.

NIS’ten yapılan açıklamada Kuzey Kore’nin Rusya-Ukrayna savaşına ‘doğrudan dahil olmaya başladığı’ kaydedildi.

Buna göre, ilk etapta cephede görevlendirilmeden önce eğitilmek üzere Rusya’ya yaklaşık bin 500 Kuzey Kore askeri gönderilecek.

Ülkeye gönderilen askerler yerel halktan biri gibi görünmek amacıyla sahte kimlikler, Rus ordusu üniforması ve silahları taşıyacak.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelensky de geçtiğimiz günlerde, Kuzey Kore tarafından Rusya’ya yalnızca silah değil insan da sağlandığını söylemiş ve müttefiklerine destek çağrısı yapmıştı.

RUSYA-KUZEY KORE İLİŞKİLERİ

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, haziran ayında Kuzey Kore’ye resmi ziyarette bulunmuş ve taraflar arasında ‘kapsamlı stratejik ortaklık anlaşması’na imza atılmıştı.

Putin, anlaşmayla taraflardan birinin saldırıya uğraması durumunda diğerinin askeri yardım yapmasının taahhüt ettiklerini kaydetmiş, ancak ‘ittifak’ sözcüğünü kullanmaktan da kaçınmıştı.

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ise anlaşmayı ‘pakt’ olarak nitelemiş, ilişkilerin ‘yüksek ittifak’ seviyesine yükseltildiğini vurgulamıştı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.