Hadise devlete adeta yalvardı! Yenidoğan çetesi skandalına öfkesini kustu

Hadise devlete adeta yalvardı! Yenidoğan çetesi skandalına öfkesini kustu

Yenidoğan çetesi skandalına tepkiler çığ gibi büyürken Hadise'den büyük isyan geldi. Ünlü şarkıcı devlete adeta yalvardı.

Yenidoğan bebekleri anlaşmalı hastanelere sevk ederek haksız kazanç sağlayan ve ihmali davranışlarla 12 bebeğin ölümüne neden olan "yenidoğan çetesi" skandalı, toplumda büyük bir infial yarattı. Bu skandal, sosyal medyada geniş yankı bulurken, şarkıcı Hadise de tepkisini dile getirdi.

Ünlü şarkıcı, konuyla ilgili sosyal medyadan çarpıcı bir paylaşım yaptı.

BEBEKLERİ BİLE BİLE ÖLÜME GÖNDERDİLER

12 bebeğin ölümüne neden olan "yenidoğan çetesi" skandalına dair ortaya çıkan detaylar, toplumda büyük bir öfke ve dehşet yaratıyor. İddianamede yer alan bilgilere göre, çetenin öncelikli amacının bebeklerin uygun sağlık hizmeti alması değil, maddi çıkar elde etmek olduğu belirtiliyor. Bebeklerin hayatlarıyla oynayan bu suç şebekesi, işbirliği içinde oldukları hastanelere bebekleri yönlendirerek, ailelerden ve SGK'dan haksız kazanç sağladı.

none-23-88mf-cover-jpg-001.webp

İddianamede, bebeklerin sağlık durumlarının ciddiyetine göre uygun hastanelere sevk edilmesi gerekirken, çetenin seçtiği ve maddi açıdan daha karlı görünen hastanelere yatırıldıkları kaydediliyor. Bu vicdansızca yöntem, birçok hastanenin de işbirliği içinde olduğunu ortaya koyarken, sağlık sisteminin güvenilirliği konusunda endişeleri artırıyor.

0x0-yenidogan-cetesi-hakkinda-iddianame-hazirlandi-amac-sgkdan-ust-sinirdan-odeme-almak-1729166526682-002.webp

Sağlık alanındaki denetimlerin sıkılaştırılması gerektiğine dair kamuoyunda geniş bir tartışma başlamış durumda. Skandalın tüm sorumlularının yargılanıp en ağır cezaları alması için kamuoyu adaletin sağlanmasını talep ediyor.

HADİSE İSYAN BAYRAĞINI ÇEKTİ

Sosyal medyada vatandaşlar arasında infiale neden olan skandala ünlü isimlerden tepkiler geldi. En büyük tepkilerden birini ise şarkıcı Hadise gösterdi.

63330d17214eda12dc22e199.webp

“Henüz bir anne değilim ama...” diyen Hadise, sözlerinin devamında şu ifadeleri kullandı:

“Bu vahşete şimdi son verilmeli! Yeni doğan bebeklerin hayatı üzerinden para kazanmak, onların canını alarak bunu yapmak nasıl kabul edilebilir? Canımızı emanet ettiğimiz, güvenmekten başka alternatifimiz olmayan insanlar tarafından bu yapılıyor. Bebeklerin çektiği acı ve ailelerin yaşadığı tarifsiz üzüntü, hepimizin yüreğini yakıyor.

Devletimize sesleniyorum; lütfen bebeklerimizi koruyun, LÜTFEN! Bu hastaneler hâlâ çalışmaya devam ediyor, ve görevli olmayan kişiler bebeklerin etrafında dolaşıyor! Bu gerçek olamaz! Bu sistemin içinde olan herkesin cezasını çekmesini, yaptıklarının farkına varana kadar gün yüzü görmemesini istiyorum. Bu nasıl bir vahşet? Lütfen herkes sesini çıkarsın, susmayın, unutmayın, unutturmayın! Sesimizi yükseltelim ve bebeklerimiz için adalet isteyelim!''

yenidogan-cetesi1-001.webp

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.