Hain saldırıda kahreden detay! Eşinin gönderdiği çiçeği almaya giderken şehit düştü

Hain saldırıda kahreden detay! Eşinin gönderdiği çiçeği almaya giderken şehit düştü

TUSAŞ’a düzenlenen hain saldırıda başmühendis, eşinin gönderdiği evlilik yıl dönümü çiçeğini almak istediği sırada şehit düştü.

Ankara'nın Kahramankazan ilçesindeki Türk Uçak Sanayii Anonim Ortaklığı (TUSAŞ) Tesisine düzenlenen saldırıda makine başmühendisi Zahide Güçlü, eşinin evlilik yıl dönümü için gönderdiği çiçeği almak amacıyla nizamiyeye indiği sırada yaralandı. Olayın ardından hastaneye kaldırılan Güçlü, Yenimahalle Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Saldırının ardından olayla ilgili soruşturma başlatılırken, saldırının detayları incelenmeye devam ediyor.

Ankara'nın Kahramankazan ilçesindeki TUSAŞ Tesisleri'nde gerçekleşen terör saldırısı, büyük bir güvenlik krizine yol açtı. Vardiya değişimi sırasında servislerin de bulunduğu ana nizamiyede gerçekleştirilen silahlı ve bombalı saldırı sonrası bölgede çatışma çıktı.

saldrty-001.webp

Saldırıya özel harekat timleri, itfaiye ve sağlık ekipleri hızla müdahale etti.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın yaptığı açıklamaya göre, saldırıda 5 kişi şehit oldu, 22 kişi yaralandı ve bunlardan 3'ünün durumu ağır. Bakan Yerlikaya, saldırının PKK terör örgütü tarafından gerçekleştirildiğini düşündüklerini belirtti. Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ise teröristlere gereken cezanın her zaman verildiğini ifade etti.

teroris-001.jpg

KADIN MÜHENDİS EVLİLİK YIL DÖNÜMÜNDE ŞEHİT OLDU

TUSAŞ'ta görevli Makine Mühendisi Güçlü ve kalite kontrol uzmanı Cengiz Coşkun, Yenimahalle Eğitim Araştırma Hastanesi'nde hayatını kaybetti.

İki çocuk annesi makine başmühendisi Zahide Güçlü'nün, evlilik yıl dönümü nedeniyle eşinin gönderdiği çiçeği almak için nizamiyede bulunduğu sırada yaralandığı ve hastanede yaşamını yitirdiği öğrenildi.

muhendis.jpg

Saldırıda TUSAŞ çalışanı Hasan Hüseyin Canbaz ve güvenlik görevlisi Atakan Şahin Erdoğan da TUSAŞ revirinde hayatını kaybetti. Ayrıca taksi şoförü Murat Arslan, olay yerinde taksinin bagajında ölü olarak bulundu.

Saldırıda 5 polis yaralanırken, yaralananlar arasında TUSAŞ'ın bir teknik ressamı da yer alıyor. Yaralılar çeşitli hastanelerde tedavi altına alındı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.