Hak-İş Başkanı Toplu İş Sözleşmesi tarihini verdi

Hak-İş Başkanı Toplu İş Sözleşmesi tarihini verdi

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile görüşmelerin ardından 700 bin kamu işçisi ile 14 Mayıs seçimleri öncesi toplu sözleşmenin imzalanacağını söyledi.

İHA - Yozgat Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası Yozgat Şubesi arasında Toplu İş Sözleşmesi imzalandı. Yapılan Toplu İş Sözleşmesi''nde belediye çalışanlarına yüzde 30 oranında zam yapıldı.

Törende konuşan Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, Yozgat Belediyesinin taban ücret uygulaması üzerine verilen yüzde 30 oranında zam dolayısıyla Belediye Başkanı Celal Köse''ye teşekkür etti. Arslan, yakın zamanda kamu çerçeve protokolüne imzalayacağını ifade ederek, “Sayın Bakan ile görüştüm. İnşallah bu hafta içerisinde olmazsa, seçim öncesinde mutlaka 700 bin kamu işçisinin toplu sözleşmesini de inşallah imzalayacağız. Sayın Cumhurbaşkanımızın emekçiler için ilk andan itibaren yola çıkarken söylediği ''Biz emekçileri, çalışanları enflasyona ezdirmeyeceğiz'' anlayışını 20 yıldır görüyoruz. İnşallah bu dönem de enflasyona ezdirilmeyen bir kamu işçisinin de toplu sözleşmesini hep beraber imzalamış olacağız” dedi.

 

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.