Halka arz olan Oba Makarna’nın borsada fişi çekildi! Fabrikasında patlama meydana gelmişti

Halka arz olan Oba Makarna’nın borsada fişi çekildi! Fabrikasında patlama meydana gelmişti

Sakarya'da fabrikasında patlama meydana gelen Oba Makarna için Borsa İstanbul harekete geçti.

Sakarya'nın Hendek ilçesinde bulunan Oba Makarna'nın fabrikasında meydana gelen patlama nedeniyle 1 kişi hayatını kaybederken 30 kişide yaralandı. Bu olayın ardından şirketin hisseleri Borsa İstanbul tarafından geçici olarak işlemden men edildi. Şirketin bu yıl Şubat ayında halka arz edilen hisseleriyle ilgili Borsa İstanbul, Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) bir açıklama yaptı.

sakarya-daki-oba-makarna-da-patlama-2-si-agir-21-isci-yarali-978027.webp

Borsa İstanbul'dan yapılan açıklamada, , "OBAMS.E işlem sırası, şirketten istenen özel durum açıklaması KAP'ta yayınlanıncaya kadar geçici olarak işleme kapatılmıştır" ifadelerine yer verildi.

Oba Makarna’dan KAP’a yapılan açıklamada, "Oba Makarna Sakarya Hendek fabrikamızda 15.09.2024 günü (Bugün) bir patlama meydana gelmiştir. Olaya önce fabrika çalışanlarımız tarafından, kısa bir süre sonra da Sakarya İtfaiyesi tarafından hızlıca müdahale edilmiştir.

Tesisimizin depolama kısmında meydana gelen ve üretim süreçlerinde uzun süreli bir aksamaya neden olması beklenmeyen patlamada önceliğimiz yaralılarımızın bir an önce sağlığına kavuşmasıdır. Bu süreçte Gaziantep fabrikamızda üretim olağan akışıyla devam edecektir." denildi.

hendek.jpg

Açıklamada, patlamanın depolama kısmında gerçekleştiği ve üretim süreçlerinde uzun süreli bir aksama beklenmediği ifade edildi. Şirket, bu süreçte Gaziantep fabrikasında üretimin devam edeceğini duyurdu.

Oba Makarna, Şubat ayında halka arzında hisse bedelini 39,24 TL olarak belirlemiş ve halka arz büyüklüğü 3,78 milyar TL olmuştu. Halka arz sürecinde yüksek katılım dikkat çekmişti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.