Halkbank o iddiaları yalanladı

Halkbank o iddiaları yalanladı

Halkbank, bankanın mevzuata aykırı olarak suç örgütleriyle bağlantılı firmalara ve kişilere kredi verdiği iddialarına açıklama yaptı.

Türkiye Halk Bankası A.Ş. (HALKB), son günlerde bazı medya organlarında ve sosyal medya hesaplarında yer alan, bankanın mevzuata aykırı olarak suç örgütleriyle bağlantılı firmalara ve kişilere kredi verdiği iddialarına ilişkin açıklama yaptı. KAP'a gönderilen açıklamada, bu haber ve söylentilerin tamamıyla gerçeğe aykırı ve bankanın itibarını zedelemeye yönelik olduğu vurgulandı.

İDDİALARI YALANLADI

Açıklamada, söz konusu iddiaların 20 Kasım 2023 tarihinde de Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) aracılığıyla yalanlandığı hatırlatıldı. Halkbank, kredi tahsis, teminatlandırma ve kullandırma süreçlerinde Bankacılık Kanunu ve ilgili düzenlemelere titizlikle uyduğunu ve mevzuata aykırı olarak hiçbir suç örgütüyle bağlantılı kişi veya firmaya kredi kullandırılmasının söz konusu olmadığını açıkladı.

halkbank.webp

Bankanın güven ve itibarını sarsacak nitelikteki haksız haber ve yorumların, Bankacılık Kanunu'nun "İtibarın Korunması" başlıklı 74. maddesine aykırılık oluşturduğuna dikkat çekilen açıklamada, bu tür haber ve yorum yapanlar hakkında yasal hakların kullanılacağı bildirildi.

Halkbank, kamuoyunun ve yatırımcıların bu tür asılsız ve yalan haberlere itibar etmemelerini ve resmi açıklamalara göre bilgi edinmelerini rica etti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.