Hamas heyeti ateşkes müzakereleri için Mısır'a gidiyor

Hamas heyeti ateşkes müzakereleri için Mısır'a gidiyor

Hamas heyeti, ateşkes görüşmelerinin son turu için akşam saatlerinde Mısır’ın başkenti Kahire’ye giderek arabulucularla buluşacak.

ABD, Mısır ve Katar, Gazze'de ateşkes sağlanması amacıyla arabuluculuk faaliyetlerini sürdürüyor.

Geçtiğimiz hafta Katar’ın başkenti Doha’da başlayan müzakereler, şimdi Mısır’ın başkenti Kahire’de buluşmalar sürüyor. Hamas Siyasi Büro Üyesi İzzet el-Rişk, Hamas heyetinin ateşkes görüşmelerinin son turu için akşam saatlerinde Kahire’ye gideceğini duyurdu.

Hamas Siyasi Büro Üyesi Halil el-Hayya’nın başkanlığındaki heyet, Mısır’ın üst düzey yetkilileriyle müzakerelerdeki gelişmeleri değerlendirecek.

cinden-ust-duzey-yetkililer-hamas-temsilcileriyle-bir-araya-geldi-1714477436-6593.webp

Hamas, 15 Ağustos’ta Katar’da başlayan ve iki gün süren müzakerelere katılmamış, 22 Ağustos’ta Kahire’de devam eden müzakerelere de heyet göndermemişti.

İsrail heyetine MOSSAD Başkanı David Barnea, ABD heyetine ise CIA Başkanı William Burns başkanlık ediyor.

Hamas, İsrail'in Gazze Şeridi ile Mısır sınırında bulunan 14 kilometrelik Philadelphia Koridoru dahil olmak üzere bölgedeki askerlerini çekmesini istiyor.İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, bu koridorda İsrail'in tam kontrol sağlaması gerektiğini, çünkü bunun Hamas'ın silahlanmasını önlemek için önemli olduğunu belirtiyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.