Hane bütçesine bir darbe daha: Yüzde 400 zam yolda

Hane bütçesine bir darbe daha: Yüzde 400 zam yolda

Özel okul fiyatları, servis ve yemek ücretlerine zam derken velilerin ceplerini yakacak bir haber daha geldi.

Milyonlarca velinin karşı karşıya kaldığı özel okul zammı, yemek ve servis ücretleri kabusu şimdi de ders kitapları ile devam ediyor.

Geçtiğimiz sene 6 ila 10 bin TL arasında değişen kitap ücretlerinin bu yıl 5 kat kadar zamlanabileceği kaydediliyor.

Özel okulların 40 bin TL’ye varacak kırtasiye faturası hazırlığında olduğu kaydedilirken, veliler ise mali yüklerin artışına ilişkin endişelerini ifade ediyor.

q2-001.jpg

VELİLER FAHİŞ FİYAT TARİFESİ

Uzmanlar, özel okulların Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) ile Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) ortalamasının 5 puan üzerinde bir zamma gidebileceğini aktarıyor.

Ayrıca uzmanlar, birçok özel okulun, kitap, servis, yemek ve etüt gibi ek ücretleri fahiş artışlar ve yüksek bedeller ile velilere dayattığını dile getiriyor.

q1-001.jpg

“BEDAVA OLMASINA RAĞMEN BASKIYLA SATIYORLAR”

Uzmanlar, ilköğretim sisteminde ücretsiz olmasına rağmen özel eğitim kurumlarının, baskıyla tüm velilere kendi özel kitaplarını sattıklarını belirtiyor.

q3.png

VELİLER NE YAPACAK?

Bu durumdan şikayetçi olan velilere ise uzmanlar tarafından öncelikle Milli Eğitim Bakanlığı, il ya da ilçe Milli Eğitim müdürlüklerine başvuruda bulunmaları tavsiye ediliyor.

Ayrıca, veliler tarafından Ticaret Bakanlığı bünyesinde yer alan Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu’na da başvurabileceği belirtiliyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.