Hapishanede tahtakuruları can canlı yedi 

Hapishanede tahtakuruları can canlı yedi 

ABD'nin Georgia eyaletindeki Fulton County Hapishanesi'nin psikiyatri koğuşunda tutulan Lashawn Thompson isimli bir tutuklu yaşamınını yitirdi.  Thompson ailesinin avukatı Michael D. Harper, Thompson'ın ve tutulduğu hücrenin fotoğraflarını paylaşarak, "Thompson, böcekler ve tahtakuruları tarafından canlı canlı yenildikten sonra pis bir hapishane hücresinde ölü bulundu" ifadelerinde bulundu. 

BBC''nin haberine göre, Avukatın paylaştığı fotoğraflar, Kabahatler Kanunu kapsamında işlediği bir suçtan tutuklanan Thompson''ın öldükten sonra vücudunu tahtakurularının kapladığını gösteriyordu. Harper, olayla ilgili cezai soruşturma talep etti ve dava açacaklarını belirtildi. 

HÜCREDE ''CİDDİ TAHTAKURUSU İSTİLASI'', ÖLÜM SEBEBİ ''BELİRSİZ''

Lashawn Thompson, tutuklandıktan üç ay sonra, 19 Eylül''de hücresinde ölü bulunmuştu. Fulton County Adli Tıp Raporu''nda tutuklunun tutulduğu hücrede ''ciddi tahtakurusu istilası'' olduğu, tutuklunun vücudunda herhangi bir darp izine rastlanmadığı belirtilmişti. Raporda ölüm sebebinin ''belirsiz'' olduğu açıklanmıştı. Thompson''un avukatı Harper''in iddiasına göre hapishane personelinin yardım için hiçbir şey yaptığını Thompson''un yüzünün ve gövdesinin böceklerle kaplı olduğunu söyledi. 

''DAHA ÖNCE HİÇ BÖYLE BİR ŞEY GÖRMEMİŞTİM''

Hapishanedeki hücrenin ve Thompson''ın fotoğraflarını değerlendiren böcekbilimci Michael Potter, görüntülerin ''korkunç'' olduğunu söyledi.

Potter: "Tahtakuruları üzerinde 20 yıldan uzun süredir çalışıyorum. Fakat bu düzeyde bir şeyi daha önce hiç görmemiştim. Tahtakurusu ısırığı çoğu zaman ölümcül değildir, ancak çok büyük bir tahtakurusu istilasına uzun süre maruz kalmak ciddi bir kansızlığa sebep olabilir. Bu da tedavi edilmezse öldürücü olabilir. Tahtakuruları kanla beslenir ve çok fazla sayıda tahtakurusu çok fazla kan emer." açıklamasında bulundu. 

Olayla ilgili soruşturma başlatılırken hapishane yönetiminin böcek istilası için 500 bin dolarlık harcama yaptığı açıklandı. 

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.