Anneler özellikle hamburger gibi fasfood yiyeceklerden uzak tutmak için ev köftelerini daha lezzetli hale getirmenin yollarını arıyor. Genel olarak lezzetli bir köfte yapmanın baharatlarla mümkün olabileceğini düşünmek bir yanılgı değil ancak sadece şeflerin bildiği ve mutfaklarında uyguladığı taktiklerin ete doğru lezzet ve kıvamı verdiğini de unutmayalım. İşte bu içerikte o şeflerin sırlarını ortaya dökeceğiz.
YUMUŞACIK ANNE KÖFTESİ NASIL YAPILIYOR?
Türk mutfağının geleneksel lezzeti klasik tarifine bakıldığında, soğan, kıyma, ekmek içi gibi temel malzemeler kullanılarak hazırlanıyor ancak lezzetin püf noktasının doğru baharat seçimi olduğunu işin uzmanları vurguluyor
ANNE KÖFTESİ MALZEMELERİ
500 gr dana kıyma
1 adet yumurta
1 adet soğan
2 diş sarımsak
Yarım çay bardağı galeta veya ekmek içi
1 tatlı kaşığı domates salçası
Yarım demet maydanoz
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı pul biber
Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı kimyon
Yarım çay kaşığı köfte baharatı
Tuz
Yapılışı ise klasik köfte yapımıyla benzerlik gösteriyor ancak püf noktası hazırlanan köfte karışımını pürüzsüz bir hale gelince köftenin yaklaşık yarım saat buzdolabında dinlenmeye bırakılması...