Hatice Kolçak: Parasını yatıran kaybeder

Hatice Kolçak: Parasını yatıran kaybeder

Ünlü ekonomist Hatice Kolçak, milyonlarca yatırımcıya önemli bir uyarıda bulundu. Ona yatırım yapan kaybedecek.

Piyasa uzmanı Hatice Kolçak, piyasalarla ilgili gerçekleştirdiği analizde yatırımcılara önemli uyarılar ve tavsiyelerde bulundu. Kolçak, yatırımcıların dikkat etmesi gereken riskleri ve olası zarar senaryolarını detaylı bir şekilde ele aldı.

Hatice Kolçak’tan hayati uyarı: Yatırım yapan büyük kaybedecek 5

BÜYÜK ZARARA UĞRATACAK

Kolçak, Merkez Bankası'nın politika faizini yüzde 50 seviyesinde sabit tutma kararının ardından piyasalarda belirgin bir hareketlilik görülmediğini belirtti.

Piyasaların tepkisinin beklentilerin altında kaldığını vurgulayan ekonomi uzmanı, "Kısa vadede yabancı para girişi rahatlama sağlayabilir, ancak uzun vadede riskler barındırabilir ve büyük zararlara yol açabilir" şeklinde yatırımcılara kritik bir uyarıda bulundu.

Hatice Kolçak’tan hayati uyarı: Yatırım yapan büyük kaybedecek 2

Kolçak, mevduat faizinin yüksek getiri potansiyeli nedeniyle yatırımcılar tarafından cazip görüldüğünü ancak bu tür yatırımların beraberinde taşıdığı risklerin göz ardı edilmemesi gerektiğini vurguladı.

Döviz bazlı varlıklar konusunda ise Kolçak, mevcut dönemde en düşük seviyelerde olduklarını belirtti.

EV SAHİPLERİNE KARA HABERİ VERDİ

Ekonomist Hatice Kolçak, ev sahipleri ve kiracılara yönelik yaptığı açıklamada kötü haber verdi.

Kolçak, "Yeni bir ev satın alıp bir süre elinizde tuttuktan sonra sattığınızda, artık eskiden olduğu gibi 5 yılın ardından değil, satış yapılan her yıl için değer artış kazancı vergisi ödemek zorunda kalacaksınız" dedi.

Hatice Kolçak’tan hayati uyarı: Yatırım yapan büyük kaybedecek 8

KONUT PİYASASINDA DÜŞÜŞ BEKLEDİĞİNİ AÇIKLAMIŞTI

Hatice Kolçak, Merkez Bankası'nın politika faizine değinerek konut fiyatlarında düşüş beklediğini ifade etti.

"Yılın ilk yarısında Merkez Bankası'nın politika faizinin yüksek seviyelerde kalacağını" söyleyen Kolçak, faizin daha da artışa geçeceğinin görülmesinin mümkün olduğunu belirtti.

Kolçak, "Bu dönemde faiz indirimi beklemiyoruz" diyerek faizlerin yüksek seviyede devam edeceğini beklediklerini belirtti.

Hatice Kolçak’tan hayati uyarı: Yatırım yapan büyük kaybedecek 12

Yüksek faizlerin devamına değinen Kolçak, konut piyasasına ilişkin reel ve nominal düşüş eğiliminin devam edeceğini açıkladı.

Kolçak, piyasada yaşanmasını beklediği söz konusu düşüşlerin, 2024 yılı sonuna kadar ev sahibi olmak isteyenler için fırsatlar ortaya çıkarabileceğini belirtti.

Ünlü ekonomist, haziran ayın kadar konut alımına ilişkin yapılan hamlelerin 2024 yılı içerisinde avantajlı bir durum olduğunu söyledi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.