Haydarpaşa Garı üstündeki örtüden kurtuldu

Haydarpaşa Garı üstündeki örtüden kurtuldu

İstanbul'un tarihi simgelerinden biri olan Haydarpaşa Garı, 2010 yılında yaşanan yangın sonrası başlatılan restorasyon çalışmalarıyla eski ihtişamına kavuşturulmaya devam ediyor.

Kadıköy'de bulunan ve 28 Kasım 2010'da çatısında çıkan yangın sonrası hasar gören gar, geniş çaplı bir restorasyon sürecine girdi.

3 bin 836 metrekarelik alana sahip olan Haydarpaşa Garı'ndaki restorasyon çalışmaları sırasında, yıllarca garın çevresini kaplayan örtülerden bir kısmı kaldırıldı. Bu adım, garın restorasyon sürecinde önemli bir ilerleme olarak değerlendiriliyor ve yapılan çalışmaların etkileri gözler önüne seriliyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nun geçmiş dönemde yaptığı açıklamaya göre, restorasyon çalışmalarının 2024 yılında tamamlanması planlanıyor.

Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen ve Kadıköy Belediyesi tarafından onaylanan restorasyon projesi, garın tarihi dokusuna sadık kalarak gerçekleştiriliyor. Restorasyonun tamamlanmasıyla Haydarpaşa Garı, hem tarihi değerini koruyacak hem de modern işlevlerle donatılacak. Garın son hali, havadan çekilen görüntülerle kaydedilerek, kamuoyu ile paylaşıldı. Bu gelişmeler, Haydarpaşa Garı'nın İstanbul'un kültürel ve tarihi mirası olarak önemini bir kez daha vurgulamaktadır.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.