Hedefte neden TUSAŞ vardı? Fatih Portakal tek tek anlattı: ‘ABD-İsrail iddiası’

Hedefte neden TUSAŞ vardı? Fatih Portakal tek tek anlattı: ‘ABD-İsrail iddiası’

Ankara'da TUSAŞ'a düzenlenen hain saldırının şifreleri merak ediliyor. Gazeteci Fatih Portakal ise neden TUSAŞ'ın hedef alındığına ilişkin değerlendirmelerini paylaştı.

Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde yer alan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketi'ne (TUSAŞ) düzenlenen terör saldırısında 2 terörist etkisiz hale getirilirken, hain saldırıda 5 kişi şehit oldu ve 22 kişi yaralandı. Saldırı, Türkiye'yi derinden sarstı ve büyük bir üzüntüye yol açtı. Saldırının neden TUSAŞ'a yönelik gerçekleştirildiği sorusu gündeme gelirken, gazeteci Fatih Portakal bu konunun perde arkasını yorumladı.

saldrty.webp

ZAMANLAMA DİKKAT ÇEKTİ

Terör saldırısının PKK tarafından gerçekleştirildiği belirtildi ve MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin terörist başı Abdullah Öcalan'la ilgili yaptığı açıklama sonrası bu olayın meydana gelmesi, kamuoyunda büyük yankı uyandırdı.

Bahçeli'nin açıklamalarının hemen ardından bu tür bir saldırının gerçekleşmesi, saldırının zamanlaması açısından çeşitli tartışmalara yol açtı.

Güvenlik birimleri, saldırının detaylarını araştırmaya devam ederken, olayın arka planının netleşmesiyle ilgili çalışmalar sürüyor.

teror2.jpg

NEDEN TUSAŞ HEDEF SEÇİLDİ?

Gazeteci Fatih Portakal, TUSAŞ'ın savunma sanayii açısından Türkiye'nin stratejik bir kuruluşu olduğunu, bu nedenle de terör örgütlerinin hedefinde olabileceğini belirtti. Ayrıca saldırının zamanlamasının dikkat çekici olduğunu ve bu tür saldırıların Türkiye'nin savunma sanayiindeki ilerlemesine darbe vurma amacı taşıyabileceğini dile getirdi.

Terör saldırısının TUSAŞ gibi kritik bir savunma sanayi kuruluşuna yöneltilmesi, ülkenin askeri ve teknolojik gücünü hedef alan bir girişim olarak yorumlanıyor. Olayla ilgili soruşturma devam ederken, saldırının arka planındaki detayların aydınlatılması bekleniyor.

saldiri.webp

Sözcü TV'deki yayında Portakal, şunları söyledi:

“Ankara merkeze uzak bir yer, erişilmesi daha zor bir yer ama şöyle de bir özelliği var. 20 bin kişinin çalıştığı Türkiye'nin en önemli sanayi tesisinden bahsediyoruz. Bu sanayi tesisin özelliği de devletin uçak ve uzay sanayisinin yönlendirildiği veya orada üretimin yapıldığı yer.

Anka, Gökbey, Hürkuş, Akıncı... Yani sayın Cumhurbaşkanı'nın her konuşmasında övündüğü, dile getirdiği İHA'ların SİHA'ların yapıldığı yerden bahsediyorum.

Burada helikopterler üretiliyor, muharip uçaklar üretiliyor. Büyük bir tesisten bahsediyorum.”

‘UYUYAN HÜCRELER NASIL BİR ANDA HAREKETE GEÇTİ?’

Portakal, sözlerinin devamında ise bu bölgenin simge bir yer olduğunu ve bu yüzden hedef seçildiğini ifade etti.

teroris.jpg

Konuyla ilgili konuşan Portakal, “Hedef olarak, simge bir yer. Türkiye dediğinde, savunma sanayi dediğinde ilk akla gelen yer burası. Ancak MHP lideri Devlet Bahçeli'nin terörist başı Abdullah Öcalan'la ilgili gündem yaratan çağrısı sonrası nasıl organize olundu? Uyuyan hücreler nasıl bir anda harekete geçti? O silah ve mühimmatla buraya nasıl gittiler? Uyuyan hücre sayısı kaç tane? Bilmiyoruz ama olduğunu görüyoruz.” Şeklinde sözlerini sürdürdü.

‘ABD-İSRAİL PROJESİ’ İDDİALARI

Ünlü gazeteci, düzenlenen saldırıyla ilgili çarpıcı ifadelerde bulunarak, “PKK terör örgütünün saldırıyı düzenlediği söyleniyor. Ancak bunun bir ABD-İsrail projesi olduğunu söyleyen de var. Arkasında olabileceği söyleniyor” şeklinde konuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.