Helikopter enkazı için yeni sistem kuruluyor

Helikopter enkazı için yeni sistem kuruluyor

Adana'da helikopter enkazının kurtarılması için balon sistemi kuruluyor.

Adana'nın Kozan ilçesinde, 2 Ağustos'ta Gökdere Köprü Barajı'na düşen yangın söndürme helikopterinin enkazının çıkarılması için dalgıçlar balon sistemi kurma çalışmalarına başladı.

Olay, Kozan'ın Kızlarsekisi Mahallesi'nde meydana geldi. Orman yangınına müdahale eden bir helikopter, Göksu Çayı üzerindeki Gökdere Köprü Barajı'ndan su alırken bilinmeyen bir sebepten dolayı düştü. Helikopterdeki 5 kişilik mürettebat, suya düşerek yüzerek barajdan çıkmayı başardı ve botlarla kıyıya ulaştı. Yangın ise diğer ekiplerin müdahalesiyle kontrol altına alındı. Sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırılan mürettebat, tedavilerinin ardından taburcu edildi.

Helikopter enkazının çıkarılması için su altı çalışmaları başlatıldı. Ankara ve Adana'dan gelen JAK ve SAK ekipleri ile su altı robotu, enkazın 38 metre derinlikte olduğunu tespit etti. Enkazın, barajdaki su seviyesinin 10-15 metre kadar azaltılmasının ardından balon sistemiyle yüzeye çıkarılması ve vinçle karaya alınması planlanıyor. Dalgıçlar, balonların helikoptere nasıl bağlanacağına yönelik planlama yaptı ve kurulum çalışmalarına başladı. Çalışmaların önümüzdeki günlerde tamamlanması öngörülüyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.