Geçmişten günümüze uygulanan alternatif tıbba ilişkin yöntemlerden halen destekleyici tıp olarak faydalanılıyor. Bitki biliminde kanserin olası semptomlarını önleyen birçok bitkinin adı geçiyor ancak en şifalılarından biri damakta acı bir tat bırakan zencefil olarak ön plana çıkıyor.Zencefili nasıl tüketeceğinizi bilmek, sindiriminin faydalı bir şekilde yapılmasına olanak tanıyor.
BİLİMSEL OLARAK KANITLANDI
Zencefil, gingerol ve diğer çeşitli antioksidan ve antienflamatuar bileşikler nedeniyle antikanser özelliklere sahip olabilir. Zencefilin içeriği üzerinde yapılan bilimsel çalışmalar ışığında bazı kanser türlerinin semptomlarını önlemedeki başarısı kanıtlanmıştır. Yapılan araştırmaların birinde örneklemgrubu olarak seçilen kolorektal kanser riski yüksek 20 kişi 28 gün boyunca günde 2 gr zencefil aldı. Araştırmanın sonucunda elde edilen bulgular değerlendirildiğinde katılımcılarının bağırsaklarının astarında beklenenden daha az kanser benzeri değişiklik görüldü.Öte yandan içeriği kilo vermenizi de kolaylaştırıyor.
FARKLI FORMLARDA TÜKETEBİLİRSİNİZ
Zencefili çay olarak tüketebilir ya da lezzetli zencefilli kurabiyeler pişirebilirsiniz. Bu uygulama yapılırken herhangi bir alerjinizin olup olmadığını lütfen göz önünde bulundurun ve doktorunuza danışın.