Çin’deki bir üniversitede yapılan araştırma, çay severleri mutlu etti. Uzun yaşamak isteyen, günlük çay tüketimini artırmaya koştu.
Sichuan Üniversitesi tarafından yapılan ve The Lancet dergisinde yayımlanan araştırmaya göre, çayın içeriğindeki antioksidanların biyolojik yaşlanma sürecini yavaşlatabileceği keşfedildi.
Çayın içerdiği bu antioksidanlar, vücudu serbest radikallerin neden olduğu zararlı etkilerden koruyarak hücre hasarını azaltıyor ve yaşlanmayı geciktirici bir etki sağlıyor.
HER GÜN BU KADAR TÜKETEN ‘YAŞADI’
Araştırmada, her gün üç fincan veya altı ila sekiz gram arasında çay yaprağı tüketenlerin biyolojik yaşlanma belirtilerinin daha yavaş olduğu gözlemlendi.
Bu bulgular, düzenli çay tüketiminin sadece keyifli bir alışkanlık olmanın ötesinde, sağlıklı yaşlanmayı teşvik eden bir faktör olabileceğini ortaya koyuyor.