Herkes yanıldı, bu ekmek kilo verdiriyor: Tartışma yaratan gerçek

Herkes yanıldı, bu ekmek kilo verdiriyor: Tartışma yaratan gerçek

Sindirim sisteminiz ve kalp sağlığınız için ekmek tüketim alışkanlığınızı değiştirin

Ekmek, Türk kültüründe her öğünün eşlikçisi olarak, farklı çeşitleriyle sofralardaki yerini korurken, uzmanlar sağlık için tüketiminde aşıraya kaçılmaması gerektiğini vurgulamaya devam ediyor. Aslında, bireylerin günük yaşamda harcadığı enerjiyi kazanabileceği mikro besinleri içeriğinde barındıran bu besinle bedeninizi fit tutabilmeniz de mümkün…

ekme.png

Akşam yemeklerinde, kahvaltılarda, öğlen yemeklerinde sevilen bir eşlikçi ekmek.. Her öğüne eşlik ettiğinden dolayı buğday gibi lif açısından zengin bir ekmek türünü tercih etmenizin sağlığınız açısından daha yararlı olduğu sıklıkla uzmanlar tarafından vurgulanıyor.


Buğday ekmeğinin içeriğine dair yapılan çalışmalar neticesinde Bir dilim yüzde100 tam buğday ekmeğinin ekmeğinin boyutuna göre dilim başına 2 ila 4 gram arasında lif içerebileceği söylenmektedir. Lifli gıda tüketimi başta, sindirim ve bağırsak sağlığınız olmak üzere kalp sağlığınız üzerinde önemli etkiye sahiptir. Öte yandan kompleks bir karbonhidrat olduğundan vücudunuzun tam buğdayı sindirmesi beyaz ekmeğe göre daha uzun sürer

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.