Ekmek, Türk kültüründe her öğünün eşlikçisi olarak, farklı çeşitleriyle sofralardaki yerini korurken, uzmanlar sağlık için tüketiminde aşıraya kaçılmaması gerektiğini vurgulamaya devam ediyor. Aslında, bireylerin günük yaşamda harcadığı enerjiyi kazanabileceği mikro besinleri içeriğinde barındıran bu besinle bedeninizi fit tutabilmeniz de mümkün…
Akşam yemeklerinde, kahvaltılarda, öğlen yemeklerinde sevilen bir eşlikçi ekmek.. Her öğüne eşlik ettiğinden dolayı buğday gibi lif açısından zengin bir ekmek türünü tercih etmenizin sağlığınız açısından daha yararlı olduğu sıklıkla uzmanlar tarafından vurgulanıyor.
Buğday ekmeğinin içeriğine dair yapılan çalışmalar neticesinde Bir dilim yüzde100 tam buğday ekmeğinin ekmeğinin boyutuna göre dilim başına 2 ila 4 gram arasında lif içerebileceği söylenmektedir. Lifli gıda tüketimi başta, sindirim ve bağırsak sağlığınız olmak üzere kalp sağlığınız üzerinde önemli etkiye sahiptir. Öte yandan kompleks bir karbonhidrat olduğundan vücudunuzun tam buğdayı sindirmesi beyaz ekmeğe göre daha uzun sürer