Herkesin telefonu 12 Eylül günü aynı saatte zırıl zırıl çalacak!

Herkesin telefonu 12 Eylül günü aynı saatte zırıl zırıl çalacak!

Herkesin telefonlarında bir anda alarm çalmaya başlayacak. Korkutucu siren sesleri o ülkenin vatandaşlarını tedirgin edebilir ancak bu, rutin bir olay.

Her yıl Eylül ayının ikinci Perşembe günü saat 11'de Almanya’da, ülke genelinde sirenler çalıyor. Bu alarm, Alman vatandaşlarının alışık olduğu bir uygulama olup, Eylül ayında her yıl aynı günde tekrarlanıyor.

Bu yıl bu tarih 12 Eylül'e denk geliyor. Federal, eyalet ve yerel yetkililer tarafından organize edilen bu "uyarı günü," acil durumlar için bir prova niteliğindedir. Örneğin, yüksek su seviyeleri veya seller gibi durumlara karşı hazırlığı test etmek amacıyla gerçekleştiriliyor.

estafa-timo-telefono-715x374.webp

UYARI ÇOK YÜKSEK SESLİ OLUYOR

Uyarı gününde, federal hükümetin Modüler Uyarı Sistemi (MoWaS) ile saat 11.00'den sonra tüm uyarı çoğaltıcılarına bir deneme uyarısı gönderilecek.

Radyo istasyonları ve uygulama sunucularının da yer aldığı çoğaltıcılar aracılığıyla uyarı, televizyonlar, radyolar ve akıllı telefonlar gibi çeşitli cihazlara küçük bir gecikmeyle iletilir. Bu süreçte vatandaşlar, kilit ekranlarında yüksek sesli bir sinyal sesiyle tipik cep telefonu uyarısı alacaklardır.

2564396-1200x627.jpg

Buna ek olarak, bölgesel düzeyde bazı ilçelerde ve belediyelerde bulunan yerel uyarı cihazları da etkinleştirilebilir. Bu yerel uyarı cihazları arasında hoparlörlü minibüsler ve sirenler gibi cihazlar yer alır.

Saat 11.45 civarında, "her şey yolunda" uyarısının yapılması ve bir önceki uyarı için kullanılan aynı kanallar ve cihazlar aracılığıyla gönderilmesi planlanıyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.