HGS’yi sakın böyle ödemeyin: Bayramüstü sürücülere kritik uyarı

HGS’yi sakın böyle ödemeyin: Bayramüstü sürücülere kritik uyarı

Kurban Bayramı dolayısıyla yola çıkacak milyonlarca sürücüye kritik uyarı geldi. HGS'yi sakın böyle ödemeyin.

PTT AŞ, Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) ile ilgili olarak vatandaşları dolandırıcılık konusunda uyararak önlem almaları gerektiğini bildirdi. Yapılan yazılı duyuruda, HGS ödemeleri için gelen sahte kısa mesajlara ve bakiye yüklemesi yapılırken dikkat edilmesi gerektiği vurgulandı.

HGS'Yİ SAKIN BÖYLE ÖDEMEYİN

PTT'nin duyurusunda, dolandırıcıların vatandaşları kandırmak için gönderdikleri sahte kısa mesajlar aracılığıyla ödeme yapmalarını teşvik ettikleri ve sahte internet siteleri üzerinden bakiye yükleme girişiminde bulundukları belirtildi.

Ayrıca, HGS ödemelerinde kullanılan şirket adlarının dolandırıcılık faaliyetlerinde istismar edildiği konusunda da uyarı yapıldı. PTT, vatandaşların bu tür dolandırıcılık girişimlerine karşı dikkatli olmalarını ve HGS işlemleri için yalnızca güvenilir kaynakları kullanmalarını tavsiye etti.

Yazıda şu bilgilere yer verildi:

"Son zamanlarda şirketimiz adının yazılı, görsel basın ve sosyal medya platformlarında Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) ödemeleriyle ilgili dolandırıcılık faaliyetlerinde kullanıldığı tespit edilmiştir. Dolandırıcılar, vatandaşlara borçlu olduklarına dair yanıltıcı kısa mesajlar göndererek ve sahte internet siteleri üzerinden bakiye yüklemesi yapmalarını teşvik etmektedir.

Vatandaşlarımızdan ricamız, bu tür kısa mesajlara itibar etmemeleri, mesajlarda bulunan bağlantı linklerini açmamaları ve kişisel bilgilerini paylaşmamalarıdır. HGS bakiye sorgulama ve yükleme işlemleri için yalnızca PTT'nin resmi HGS internet siteleri olan https://hgsmusteri.ptt.gov.tr/ ve https://hgs.pttavm.com/ adreslerini veya e-Devlet Kapısı'nı kullanmaları gerekmektedir."

Kamuoyuna önemle duyurulur.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.