Hizbullah’tan İsrail’e büyük şok! Misilleme saldırı düzenledi

Hizbullah’tan İsrail’e büyük şok! Misilleme saldırı düzenledi

İsrail'in çağrı cihazı ve telsiz saldırılarının Hizbullah misilleme yaptı. İsrail gece yarısı gelen mesajlarla sarsıldı.

İsrail, Lübnan'daki Hizbullah üyelerinin çağrı cihazları ve telsizlerine yönelik gerçekleştirdiği patlama saldırılarının ardından, milyonlarca vatandaşa tehdit mesajı gönderildi. Hizbullah ve İran, bu saldırılar sonrası intikam yemini etmişti.

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, İsrail'in kırmızı çizgiyi aştığını belirtirken, İran da İsrail'e karşı ezici bir cevap verme tehdidinde bulundu. Tüm dünyayı şoke eden cihaz saldırılarının ardından en az 5 milyon İsrailli, gece saatlerinde "Sevdiklerinizle vedalaşın" ve "Endişelenmeyin, onlara cehennemde sarılacaksınız" mesajları aldı.

bes-milyon-israil-vatandasina-gizemli-tehdit-mesaji-sevdiklerinizle-vedalasin-17268178742639-2.jpg

Mesajlar İbranice olarak gönderildi ve İsrail Ulusal Siber Direktörlüğü, bu durumun doğruluğunu onayladı.

Tehdit mesajlarının, adı açıklanmayan bir mobil hizmet sağlayıcısından gönderildiği belirtildi. Ancak mesajlar, İsrail'in Cephe Gerisi Komutanlığı'ndan geliyormuş gibi görünüyordu. Ayrıca, mesajlarda zararlı bağlantılar da yer aldı. Daha sonra bu bağlantıların kısa sürede etkisiz hale getirildiği ifade edildi.

bes-milyon-israil-vatandasina-gizemli-tehdit-mesaji-sevdiklerinizle-vedalasin-17268178748952-1.jpg

Bu tehditler, İsrail’in Hizbullah üyelerinin kullandığı cihazlara yönelik yaptığı patlama saldırılarının ardından geldi. Bu saldırılarda en az 37 kişi hayatını kaybederken, 3 binden fazla kişi yaralandı. İsrail, Nasrallah'ın canlı yayında konuşmasına dakikalar kala Lübnan'ın kuzeyine hava saldırısı gerçekleştirdi. Nasrallah, İsrail'e karşılık verileceği konusunda uyarıda bulundu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.