HMB ve GİB'ten 32 bin 20 Memur Personel Alımı İlanı

HMB ve GİB'ten 32 bin 20 Memur Personel Alımı İlanı

Hazine ve Maliye Bakanlığı memur ve personel alımı açıklaması yaptı. Bakan Nebati'nin dün yaptığı paylaşım ile 32 bin 20 memur ve personel alımı yapılacağını açıkladı.

3220 Memur ve Personel Alımı Yapılacak

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Gelir idaresi Başkanlığı memur personel alımı duyurusu yayımladı. Gelir İdaresi Başkanlığı 2750 Memur ve Bakanlık 470 Memur Alımı yapacağını bildirdi. İşte kontenjan detayları şöyle: 

 

Merkez ve taşra teşkilatında görevlendirilmek üzere; 

Hazine ve Maliye Bakanlığı Memur Alımı Kontenjanları:

360 Defterdarlık Uzman Yardımcısı,
40 Hazine ve Maliye Uzman Yardımcısı,
10 Hazine ve Maliye Müfettiş Yardımcısı,
40 Muhasebe Denetmen Yardımcısı,
20 Hazine Avukatı,

Gelir İdaresi Başkanlığı Memur Alımı Kontenjanları:

50 Devlet Gelir Uzman Yardımcısı,
2700 Gelir Uzman Yardımcı,

 

Başvuru İçin Adaylardan Hangi Şartlar Aranacak?

HMB ve GİB memur personel alımında adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak. Bu kapsamda " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak" gibi genel nitelikler aranacak.

Yaş Şartı:

01.01.2022 tarihi itibarıyla 35 (otuz beş) yaşını doldurmamış olmak (01.01.1987 tarihinde veya bu tarihten sonra doğmuş olmak).

KPSS Şartı Ne Olacak?

Söz konusu memur personel alımlarında adayların 2021 veya 2022 yıllarında yapılan KPSS puan türünden en az 70 puan almış olmak İstenecektir.

5 Şehir Tercih Hakkı Verilecek!

Gelir İdaresi Başkanlığı 5 il tercih edebilecektir. Başvuru şartlarını sağlayan adaylar, KPSS A Puan sırası esas alarak tercih hakkı ekranında 5 il tercih edebilecekler. İl tercihleri KPSS Puanına göre yapılacak değerlendirmeye göre yapılacak.

 

 

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.